И Беларус мина победно през София

Беларус стана поредният отбор, който мина победно през националния стадион "Васил Левски" през последните години. С експериментален състав тимът на Георги Дерменджиев загуби с 0:1 от бившата съветска република. За първи път за България игра футболист №1 на 2019 година Димитър Илиев. Въпреки че заслужи признанието нападателят на "Локомотив" (Пд) досега нямаше нито минута в националния тим.

След само четвърт час игра Дмитрий Подстрелов разстреля вратаря Георги Георгиев. Нашите започнаха по-силно, но така и не вкараха гол. Контролата не бе в официална дата на ФИФА и съответно двата отбора бяха без много основни футболисти. Преди мача Дерменджиев каза, че очаква поканените футболисти да свикнат с обстановката в националния тим. И все пак - за първи път Беларус спечели в София. Но от седем дуела срещу този съперник имаме пет победи и три загуби.

Мачът беше генерална репетиция преди баража за Евро 2020 срещу Унгария на 26 март. Тогава Дерменджиев ще може да използва цялото "кралско войнство", а се надява между избраниците да е и Ивелин Попов. Нападателят още не е дал окончателна дума дали отказването му е окончателно.

Коментари

Задължително поле