И „Ботев“ иска отлагане на мач

„Ботев“ ще внесе официално писмо за отлагане на мача от първия кръг на Първа професионална лига срещу „Пирин“. Причината е дуелът от втория предварителен кръг за Лига Европа срещу идраелския „Бейтар“. А за пример се дава мачът „Левски“ - „Лудогорец“, за който и двата отбора са съгласни да се отложи. Крайното решение е на БФС, но то ще бъде уважено при съгласие на съперниците.

При „Ботев“ желанията са доста. Клубът е готов двубоя с „Пирин“ да се премести от неделя за понеделник. Или да се търси друга дата, но тя да не е преди домакинството срещу ЦСКА в третия кръг. Аргументите на „Ботев“ са, че в четвъртък от 19,45 ч българско време „канарчетата“ гостуват на „Бейтар“ в Йерусалим. Прибиранео в България ще е чак на следващия ден.

„Ботев“ ще направи още едно официално запитване до БФС, но този път към дисциплинарната комисия. Въпросът ще стане актуален, ако мачът с „Пирин“ бъде изместен. Тогава „Ботев“ пита дали наказанието „мач при закрити врати“ ще важи за дербито с ЦСКА или ще си остане за битката с благоевградския клуб, когато и да е тя. В Пловдив искат на всяка цена дуелът с „червените“ да е пред публика. Наказанието на „Ботев“ датира от финала за купата на България, когато отборът срази „Лудогорец“ с 2:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ