И в Бразилия честват годишнината на „Левски“

 

„Левски“ вече е на 103. „Синият“ празник стартира още в полунощ на 24 май от най-върлите привърженици на тима. Над 300 фенове се събраха на стадион „Георги Аспарухов“, за да осветят с факли под формата на числото 103 Сектор Б.

Повече от половин час стадионът на столичния тим бе огласян шумно от песни и ярки светлини, а празненствата се пренесоха на сутринта и на могилката пред 22-а гимназия, където през 1914 година е основан клубът.

Там стотици фенове поднесоха цветя и венци на паметната плоча. Сред присъстващите по традиция бяха и футболистите от първия тим, старши треньорът Николай Митов, спортният директор Даниел Боримиров и бившият финансист на тима Константин Баждеков.

„Честитя празника на всички левскари в България и извън България – заяви Боримиров. - Ще помним винаги тази дата, защото на нея е основан нашият клуб. Пожелавам си да имаме повече внедрени юноши в нашия отбор и „Левски“ да заприлича на този „Левски“, който всички искаме да виждаме.“

Шефът на „сините“ отказа да потвърди входящия трансфер на Сержиу Буш: „Предпочитам да говоря за неща, които са факт. Трансферът на Мапуку е факт, за Буш не искам да коментирам спекулации в медиите. Говорим с няколко футболисти, но няма сигурно относно бройката. За Мапуку щом е подписал, значи виждаме перспектива в него.“

Боримиров даде да се разбере, че тимът ще излезе пределно мотивиран в неделя за последното дерби с ЦСКА за сезона. Баланът през настоящата кампания е по една победа за двата тима и равенство през есента (1:1).

Към „сините“ празненствата, макар и виртуално, се присъедини и един от емблематичните играчи на „Левски“, игралият 1/4-финал за УЕФА и в груповата фаза на Шампионската лига ляв бранител Лусио Вагнер.

"Много радост за 103 години – написа бразилецът в своя профил във фейсбук - Обичам те „Левски“.

По случай празника, феновете на тима пуснаха в продажба специално изработен артикул в лимитиран тираж - фланелка с оригиналната снимка на първия отбор на клуба.

Не е изключено хореографията на Сектор Б в неделя за сблъсъка с „червените“ да е посветена именно на 103-годишния юбилей на клуба.

Билети за символичните гости вече се продават във фен магазина на стадион „Георги Аспарухов“. Пропуските са на цени от 5 лева за Сектор Б и 12 за В.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ