И доходите на социолозите на светло (обзор)

Според депутати от „Атака” социолозите формират общественото мнение и по този начин участват във вземането на решенията.

„Атака” внася промени в антикорупционния закон

Сменяли си често мнението

Който няма какво да крие, не трябва да се притеснява, твърдят националистите

И социолозите да декларират имуществото, доходите и членството си в организации. За това настояват от „Атака” и внасят поправки в антикорупционния закон.

„Внасяме в деловодството промяна в антикорупционния закон. На такава проверка, такова деклариране на имуществото, доходите, членството в организациите, да подлежат и социологическите агенции - собствениците и тези, които работят в тях”, обясни Десислав Чуколов.

Според депутатите на Волен Сидеров социолозите формират общественото мнение и по този начин участват във вземането на решенията.

„Този закон е насочен към лицата, които заемат държавни длъжности. Но кой всъщност определя кои да са тези лица, които заемат длъжности? До голяма степен това са и социолозите. Те са тези, които освен че информират обществото, определят мнението на хората, дават конкретни тези на българина какво да се мисли за този или онзи процес”, добави Чуколов.

По думите му, ако се отчитат доходите, ще се изсветлят много въпроси.

„Защо мнението на някоя социологическа агенция сега е едно, а точно след 2 месеца е друго? Когато се отчитат доходите, могат да станат ясни много отговори, които хората търсят. Който няма какво да крие, не трябва да се притеснява”, заключи депутатът от „Атака”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика