И Кристиано Роналдо стана… канар

И Кристиано Роналдо вече е канар, след като феновете на „Ботев” (Пд) не пропуснаха да сложат шалче на любимия си жълто-черен тим на статуята на прочутия португалски футболист на остров Мадейра.

Нападателят на „Реал” (Мадрид) е роден в столицата на екзотичния остров в Атлантическия океан Фуншал, а от края на месец март тази година местното международно летище вече носи неговото име. На остров Мадейра има дори музей на Кристиано Роналдо, както и няколко бюста и статуи, като на една от тях в близост до кея на пристанището във Фуншал привържениците на „канарчетата” от Пловдив не пропуснаха да направят португалската футболна легенда фен на любимия им „Ботев” и да го увековечат в снимки с жълто-черно флагче.

Бултрасите взривиха с песните и скандирания си остров Мадейра още със самото си пристигане на летище „Кристиано Роналдо” и декларираха, че ще е така до обратния им полет в петък сутринта. 55 от феновете ще летят директно обратно за София с правителствения еърбъс, а останалите ще се прибират към Пловдив с по едно-две прехвърляния през Прага, Лисабон, Барселона, Мадрид, Мюнхен и Франкфурт на Майн.

След мача реванш в четвъртък вечерта официалната делегация на „Ботев” (Пд) ще остане да преспи в 5-звездния хотел „Пестана Роял” на брега на Атлантика, след което ще се придвижи рано сутринта до летището с автобус, предоставен им от домакините от „Маритимо”, и с полицейски ескорт. Обратният полет от Фуншал до София ще трае около 5 часа и футболистите на „Ботев” ще се приберат в Пловдив чак след обяд в петък.

Още на летището на остров Мадейра с досегашните си съотборници ще се сбогува френската звезда на „канарчетата” Омар Косоко, който ще лети в петък за Дубай, за да мине медицински прегледи във втородивизионния клуб от Обединените арабски емирства „Ал Фуджейра”. Ако Косоко издържи тестовете, ще бъде официално представен като нов играч на тима, воден от аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона, още този уикенд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена