И купата вече не може да оправдае Венгер

Край множеството фенска гняв купата на Англия беше балсамът за Арсен Венгер и „Арсенал“. И с това се приключи - „артилеристите“ отпаднаха още в третия кръг след 2:4 срещу втородивизионния „Нотингам“. В първенството нещата не вървят добре за „Арсенал“, а в сряда иде нов мач с „Челси“ - този път в първи полуфинал за купата на лигата.

Две дузпи вкараха играчите на „Нотингам“, а Венгер гледаше наказан от трибуните. Само че той заслужава санкция заради състава, който избра. „Не бяхме добри в нито една фаза – призна французинът. - Знам, че ще ме критикуват за футболистите, които пуснах. Но осем или девет от тях са опитни национали. С целия респект към Нотингам те трябваше да са достатъчно силни, за да победят.“

Откакто Венгер е треньор на „Арсенал“, за първи път отборът отпада в тази фаза на най-стария турнир. А „Нотингам“ стана първият тим от по-ниска дивизия, вкарал четири гола на „артилеристите“ след „Хъл“ през януари 1908 година.

Скандал предизвика втората дузпа на домакините. Киърън Дауъл се подхлъзна точно преди изпълнението и остана впечатление, че два пъти е докоснал топката. Въпреки протестите голът бе признат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят