И „Левски“ на полуфинал за купата

Отборът на „Левски“ се класира на полуфиналите в турнира за Купата на България. „Сините“ елиминираха „Дунав“ с 2:0 в Русе. Попаденията вкараха Жуниор Мапуку и Йерсон Кабрал през първото полувреме. По този начин воденият от италианеца Делио Роси тим взе последната квота за място на полуфиналите. Там вече се класираха ЦСКА, „Славия“ и „Ботев“ (Пловдив).

„Сините“ са единственият полуфиналист, който не е допуснал гол досега в турнира. Преди „Дунав“, играчите на Роси надделяха с по 1:0 над „Ботев“ (Гълъбово) и „Монтана“.

От самото начало на двубоя в Русе гостите започнаха да атакуват. Първият гол падна в 23-ата мин. След центриране на Милош Цветкович, защитник на „драконите“ се подхлъзна на лошия терен и топката стигна до Мапуку. Нападателят веднага разстреля Станислав Антонов за 1:0. След нова груба грешка „Левски“ стигна до второ попадение. Олексей Ларин изрита топката в краката на Диян Димов и след рикошет в капитана на „Дунав“ тя отиде в Кабрал. И роденият в Кабо Верде играч без проблеми вкара за 2:0.

След почивката Габриел Обертан пропусна две положения, а същото направи и Мапуку. Нападателят се отчете и с греда. Най-чистото положение за „Дунав“ бе в 82-ата минута. Тогава Васил Шопов удари напречната греда с бомбен шут от 25 м.

Жребият за полуфиналите за купата на България ще бъде теглен във вторник.

Снимка: Sportal.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ