И "майор от Първо РПУ" започна да мами по телефона в Сливен

Снимка: Архив

Нови опити за ало-измами в Сливен са регистрирани в областната дирекция на МВР - предупредиха от там. В схемата отново се използва мним служители на полицията. Този път обаче вместо "комисар от МВР", в ролята на главно действащо лице е измамник, представящ се за "майор от Първо РПУ".

Този път майорът уж бил шеф на криминалния отдел в полицейското управление. Имал списък на лица, потенциални жертви на телефонните бандити. Искал номера на мобилния телефон на жертвата си, за да можел да поддържа постоянно връзка с него. За по-голяма достоверност, след като приключвал разговора по стационарния телефон с лъжливото ченге, следвало ново позвъняване - този път уж от измамниците.

Хората били заставяни да дадат парите и ценните си вещи на престъпниците, след което майорът щял да ги арестува, да върне средствата на гражданите, а министърът на МВР - да ги награди за доблестната им постъпка.

От ОД на МВР-Сливен за пореден път предупредиха гражданите да не се доверяват на непознати по телефона, в никакъв случай да не дават пари, а да се обадят в най-близкото управление на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право