И медия в Малта гръмна за скандала с Efbet

Факсимиле от публикацията в Мaltabusinessnews.com

Efbet е търговска марка на компанията “Бробет Лимитед”, която пък държи малтийски лиценз за онлайн хазарт

След като вече близо месец десетки медии в България и чужбина пишат за безобразията, извършвани от собствениците на Efbet, вчера и малтийски бизнес сайт отрази разрастващия се скандал с българската хазартна компания.

Нека припомним, че Efbet е търговска марка на регистрираното на остров Малта дружество „Бробет“ (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta), което има лиценз за онлайн залози.

В свой материал, публикуван вчера, малтийският бизнес сайт Мaltabusinessnews.com пише, че Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови, които са собственици на компанията "Бробет", която пък държи марката Efbet, са разследвани от българските специални служби и българската прокуратура.

Журналистите от острова разказват за разразилия се у нас скандал с Efbet, като подчертават, че на 4 октомври 2019 година офисите на Efbet в София са влезли разследващи от службите, като основното тяхно подозрение е, че чрез компанията за хазарт собствениците й перат пари.

Специалисти от бранша твърдят, че ако скандалът се разрасне и в Малта, семейство Найденови рискуват да загубят своя малтийски лиценз за онлайн хазарт. Ако това се случи Efbet няма да може да оперира онлайн на територията на Европа в бъдеще.

Едно от основните изисквания на малтийската Комисия по хазарт – Malta Gaming Authority (MGA) – е нуждата от перфектна софтуерна платформа, с която работи всяко едно потенциално дружеството, притежаващо подобен лиценз.

Както става ясно от публикации в България до момента обаче, марката Efbet е далеч от тази перфектност, като дори излезе информация, че собствениците й събират личните данни на своите клиенти с цел тяхната бъдеща продажба в чужбина.

Само през миналата година комисията по хазарт на Малта е отнела 7 онлайн лиценза на различни компании, при далеч много по-малко данни за нарушения и злоупотреби от лицензодържателя, какъвто е Efbet.

Ще остане ли обаче българската марката без онлайн лиценз, най-вероятно предстои да разберем през следващите няколко месеца.

Коментари

Задължително поле