И „Метро“ застава зад инициативата „Чист и Зелен Благоевград! От нас зависи!“. Подаряват метли и лопати на доброволците

Търговската верига „Метро Кеш енд Кери България“ заяви своята подкрепа към кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Те ще осигурят метли и лопати за доброволци, включили се в инициативата на Община Благоевград, в лицето на д-р Атанас Камбитов. Материалите ще бъдат разпределени по шатрите, както в центъра, така и кварталите на града. Всеки участник може да почисти избрано от него място, а целта е да се възпита отговорно отношение към природата и нейното опазване.

Веригата „Мr. Bricolage“, също осигури помощни средства за почистване.

Раздавателните пунктове ще бъдат при Спортен комплекс „Пирин“ за жителите на кварталите „Еленово“ и „Ален мак“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра за раздаване на материали. Материалите ще бъдат раздавани от младежи към Детски парламент – Благоевград.

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.Началото на кампанията ще бъде поставено на 6 април в 10.30 часа на площад Македония. В 10.00 часа музикантите от „Престо“ ще зарадват благоевградчани с рок, много настроение и енергия.

Най-активните участници в кампанията за почистване ще получат ваучери за пейки.

Освен на 6 април, жителите ще могат да се включат в инициативата и на 7,13,14 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони