И митниците разследват разбитата в София наркобанда

Снимка: Архив

Премиерът: Занимавали са се с всичко, което може да ви мине през акъла

Агенция “Митници” е включена в разследването на престъпната група, разбита в нощта на събота срещу неделя в София. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. Той обясни пред БНР, че първоначално едното досъдебно производство е било в ГДБОП, второто в СДВР и Софийска градска прокуратура, а на финала на акцията са включени и митниците. От думите му стана ясно, че част участниците в бандата са заподозрени за контрабанда.

Като писа “Труд”, барети с автомати от спецотряда за борба с тероризма на МВР и командоси от отряд “Кобра” на МВР бяха включени в спецоперация, провеждана на 4 места в София. Пет от бандитите бяха задържани на изхода на София на магистрала “Тракия”, а останалите трима - по домовете им. Акцията предизвика вълна от фалшиви новини в интернет, че са разкрити и арестувани похитителите на Адриан Златков. Тази информация бе опровергана в неделя по обед, макар и неофоциилно.

Маринов потвърди, че до момента са задържани 8 души, но отказа да дава повече подробности, тъй като акцията не е приключила.

“Това е е сериозна група, от доста време я наблюдават. Поработиха добре с нея, събраха доста доказателства. Занимавали са се с всичко, което може да ви мине през акъла. Мисля, че МВР и прокуратурата се справиха много добре и заслужават да си я обявят”, коментира вчера и премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви.

“Тепърва ще се преценява колко от тези осем задържани ще останат в ареста, тъй като все още се работи”, каза и главният прокурор Сотир Цацаров. Той уточни, че акцията е била под ръководството на Софийска градска прокуратура и благодари на криминалистите от СДВР, които са били цяла нощ рамо до рамо с наблюдаващия прокурор. От думите на Цацаров стана ясно, че основното престъпление на бандата е свързано с наркотици, а колкото до отвличането на Адриан Златков, главният прокурор тепърва очаква доклади от разследващите, а на медиите ще бъде давана информация “когато му дойде времето”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право