И младоците на "Сити" отказват да паднат

И младоците на "Манчестър Сити" отказват да паднат. "Гражданите" победиха "Кардиф" с 2:0, а за лидера играха предимно юноши и резерви. Средната възраст на тима на "Сити" бе 25 години и 139 дни. Въпреки това, тимът продължи в шампионско темпо. До края на първенството остават 6 двубоя. Ако всички бъдат спечелени, "Сити" е шампион.

"Тези играчи много ни помагат - каза Хосеп Гуардиола, мениджър на "Сити". - Много от тях не са играли по два месеца и не са доволни. Ние имаме добър състав, без който нямаше да сме тук и да се борим на четири фронта. Просто е невъзможно. В тази позиция сме през април, защото имам доверие на всички мои играчи".

А работата, която върши Гуардиола не изненадва легендарния наставник Луис Ван Гаал. Той направи интересни признания от периода си начело на „Барселона“, където по това време играеше и българската звезда Христо Стоичков.

„Направих Гуардиола капитан заради отношението му по време на тренировките, като се допитах и до останалите играчи – каза Ван Гаал. - Той ме съветваше къде да играят Луиш Фиго и Стоичков. Искаше ги на фланговете, защото може да им подаде със затворени очи“.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят