И Надал рухна, Чилич на полуфинал

Кошмарът с контузиите в големия тенис продължава. №1 в света Рафаел Надал стана поредната жертва на „епидемията“ от началото на годината. Испанецът бе принуден да направи нещо, което много рядко си позволява – да се откаже преди края на мач. Матадора отстъпи мястото на полуфиналите в Мелбърн на съперника си Марин Чилич (Хърватия) при резултат 6:3, 3:6, 7:6 (5), 2:6 и 0:2 в петия сет. Още в четвъртата част Рафа поиска медицински таймаут, а след това продължи играта, но не беше в състояние да оказва реална съпротива. Все пак той изкара 3:47 чака на корта преди да сложи оръжие.

„Трудно е да се каже каква е контузията, мускулна е, но не знам на кой мускул – призна миналогодишният финалист. - Ще трябва да премина изследвания. В четвъртия сякаш кракът ме предаде. Тогава разбрах, че нещо се е случило, но не знаех колко лошо е. Съжалявам за пропуснатата възможност.“

Чилич призна, че разбрал за проблемите на Надал едва при медицинския таймаут. Хърватинът обеща да не подценява следващия си съперник Кайл Едмънд, за да стигне до трети финал на Големия шлем в кариерата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт