И почетният консул на Чехия в Пловдив се включи в инициативата „Топъл обяд“

Почетният консул на Чехия в Пловдив и генерален директор на Международен панаир АД доц. Иван Соколов се включи навръх Малка Богородица в инициативата „Топъл обяд”, стартирана преди 3 години от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. „С удоволствие приех поканата да участвам в кампанията на Ортодоксалния орден, която е носител на християнските добродетели, защото е благородна, изпълнена с милосърдие, грижа и топлота към хората, изпаднали в затруднено положение.

И почетният консул на Чехия в Пловдив се включи в инициативата „Топъл обяд“

Много често се спекулира, че с направеното добро не бива да се парадира. Според мен в моменти като настоящия, когато отвсякъде сме обградени от лоши новини, за доброто трябва да се говори много, за да се превърне в пример за поведение. Добрините трябва да се отбелязват, защото те пораждат надежда и упование“, заяви почетният консул на Чехия под тепетата. Като преподавател в Европейското висше училище по икономика и  мениджмънт (ЕВУИМ) Иван Соколов общува непрекъснато с млади хора, които имат нужда от положителни примери. „За тях е важно да разберат, че като направиш добро, то непременно се връща към теб под някаква форма”, допълни доц. Соколов.

Преди Иван Соколов към кампанията на Ортодоксалния орден своята съпричастност показаха почетните консули на Германия д-р Марияна Чолакова, на Италия Джузепе Ди Франческо и на Армения Ехиязар Узунян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини