Детето-чудо от „Гласът на България“ е самоук талант Едва двегодишен Иван Стоянов безпогрешно разпознавал изпълнителя от телевизора

Кралев и Фандъкова откриха Европейски спортен форум Голямата скиорка Яница Костелич участва в събитието като държавен секретар по спорта на Хърватия

Велико Търново посреща местните власти от цял свят Големият форум е в рамките на Българското председателство на ЕС

Две катастрофи и усукани ТИР-ве в Търговище заради обилния снеговалеж

Язовир “Студен кладенец” е започнал да прелива

Във Франция ще се произвеждат новите сини британски паспорти след Брекзит

Тасмания – от земя на заточеници до туристически хит

Вдигат заплатите в “Пирогов” с около 20% Синдикати и ръководство подписаха Колективния трудов договор

Адът в Хитрино оживя в съда от аудиозаписи

Две години затвор за рецидивистка с 13 присъди Наказанието е наложено след поредна кражба

Илияна Йотова: Образованието е ключ за адаптиране към променящия се пазар на труда

Конкурси за директори на предприятия обяви кметството в Търговище

Условна присъда за подпалвач на кола за 10 900 лева Извършителят отмъстил на собственика на возилото за измами

Линдзи Фонсека научила руски

Шофьор на влекач с 1,82 промила го заби в дърво

И селските кметове на проверка за досиета от ДС

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

С промените се разширява обхватът на проверяваните лица за принадлежност към бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Сред мотивите на вносителите е фактът, че повече от четвърт век след демократичните промени все още има висши органи и публични длъжности, които остават извън обхвата на проверките по настоящия закон.

Вече на проверка ще подлежат районните кметове, техните заместници и секретаря на районната администрация, а също и кметските наместници при по-малките населени места. Към тях се прибавят и съдебните заседатели, а в мотивите на закона това е аргументирано с факта, че те правораздават наравно с магистратите по първоинстанционните наказателни дела и дори имат мнозинство в съдебните състави.

В обхвата на проверката са включени и директорите на дирекции и главните секретари на регулаторните органи – КРС, КЗК, КФН, КЕВР и др.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Откога му разправям на моето аверче мИтоди-то да внесе в народното събрание закон за забрана на всички червени светофари – символ на омразния комунизъм!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.