Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

И селските кметове на проверка за досиета от ДС

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

С промените се разширява обхватът на проверяваните лица за принадлежност към бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Сред мотивите на вносителите е фактът, че повече от четвърт век след демократичните промени все още има висши органи и публични длъжности, които остават извън обхвата на проверките по настоящия закон.

Вече на проверка ще подлежат районните кметове, техните заместници и секретаря на районната администрация, а също и кметските наместници при по-малките населени места. Към тях се прибавят и съдебните заседатели, а в мотивите на закона това е аргументирано с факта, че те правораздават наравно с магистратите по първоинстанционните наказателни дела и дори имат мнозинство в съдебните състави.

В обхвата на проверката са включени и директорите на дирекции и главните секретари на регулаторните органи – КРС, КЗК, КФН, КЕВР и др.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Откога му разправям на моето аверче мИтоди-то да внесе в народното събрание закон за забрана на всички червени светофари – символ на омразния комунизъм!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.