И служителите в женския затвор на символичен протест с трикольори

И служителите в единствения в страната женски затвор, в Сливен, се включиха в започналите от вчера протести в затворите в страната.  Те сложила трикольорни ленти, за да изразят недоволството си срещу размера на предвиденото увеличение на основните им заплати и допълнителните плащания за специфични дейности, както и срещу недокомплекта от 200 служители в системата.

„Предвижда се увеличение от 5 процента на основните заплати. Ние одобряваме подхода, не одобряваме цифровото му изражение, тъй като става дума за около 30 лева. Разликата между основните възнаграждения при нас и в МВР е около 100-ина лева. Освен това допълнителното заплащане за специфичните дейности, тоест за това, че работим в среда с повишен риск, при нас е 95 лева , а в МВР – 190 лева” – заяви Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на Синдиката на служителите на затворите и председател на местното дружество.

Символичният протест в сливенския затвор продължава. В бъдеще, с решение на синдиката, формата може да бъде променена, ако исканията останат без отговор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони