И студенти се включват в конкурса за създаване на знаме и герб на Дебелец

Кметство Дебелец и Факултетът по изобразително изкуство на ВТУ организират открит конкурс за създаването на знаме и герб на град Дебелец.

През месец август 2019 година ще бъдат отбелязани 45-години от обявяването на селището за град. Към момента Дебелец има емблема, която отразява характерни за населеното място знаци, повечето от които не съществуват вече физически. Настоящия символ не припокрива изцяло законите на хералдиката и не е утвърден като официален знак. В тази връзка започва подготовка за обновяването на графичната визия на кметството. Целта е населеното място да има актуален и съвременен идентификационен знак, да бъде уникален и разпознаваем. Да олицетворява неговата история, етимология на името, както и поминъка на хората в него. Най-важното е символите на града да бъдат неподвластни на времето. Избраният герб ще бъде неразделна част от печатни и дигитални рекламни материали, информационни и промоционални носители, сувенири и албуми, уеб сайт и др.

Конкурсът е отворен за участие на студенти от всички специалности, свързани с графичния дизайн. Приемат се до три 3 варианта, представени от един участник в конкурса.

Жури ще селектира пет финалиста, на които ще бъде възложено да подготвят напълно завършен и приложим във всички рекламни форми герб на кметство Дебелец. Журито ще бъде съставено от представители на кметство Дебелец и преподаватели от Факултета по изобразително изкуство. Най-добрия вариант ще бъде утвърден като официален отличителен символ на град Дебелец.

Определена е и награда в размер на 500 лева с ДДС. Авторското право върху графичното изображение, спечелило 1 място в конкурса, ще бъде прехвърлено в полза на кметство Дебелец.

Срокът за подаване на предложения е до 1 март 2019 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България