И феята от „Питър Пан“ става чернокожа

Актрисата и активистка Яра Шахиди и феята в анимационната класика “Питър Пан”.

Радикална активистка взима ролята

Всичко в името на “разнообразието”

Расовите квоти за наградите “Оскар” още не са влезли официално в сила, но филмвата индустрия продължава да “оцветява” прочути бели персонажи - реални и измислени. Сега е време и екранизациите по европейски приказки да бъдат засегнати от новите и всеобхватни етнически стандарти.

Феята Тинкърбел от “Питър Пан” ще бъде изиграна от чернокожата актриса и радикална активистка Яра Шахиди в предстояща игрална адаптация по класиката на шотландския автор сър Джеймс Матю Бари, появила се на бял свят преди повече от век. По традиция Тинкърбел винаги е била бяла, руса и със светли очи.

Шахиди има роли в няколко сериала с прогресивни политически послания, но се прочу повече като любимка на Мишел Обама и със защитата си за актьора и певец Джуси Смолет, който инсценира расистка атака срещу себе си, за да вдъхне живот на западащата си кариера. Дори и когато стана ясно, че Смолет е измислил всичко, ангажирал е напразно полицията и безобразно е лъгал в продължение на месеци, че фенове на Тръмп са го нападнали на улицата, Яра Шахиди продължи да го защитава в публичното пространство. Подкрепата за мерзост и престъпление, каквото е фалшифицирането на расистка атака от омраза, не попречи на кариерата на Шахиди. Дори напротив. Тя все пак е чернокожа жена и явно има медиен имунитет.

Всичко в името на “разнообразието”. Това е новият религиозен закон в киното. Филмът “Питър Пан” трябва да излезе догодина. Преди време и “Малката Русалка” претърпя расова трансформация, след като чернокожата актриса Хали Бейли беше ангажирана за ролята в предстояща екранизация по класиката на “Дисни”. Всяка критика срещу тези решения беше брандирана като проява на расизъм и “бяла привилегия” от пропагандните трибуни на прогресивните медии.

Коментари

Задължително поле