Йенс Столтенберг: Русия винаги се е опитвала да участва в различни процеси на ЕС и НАТО

Русия винаги се е опитвала да участва в различни процеси на ЕС и НАТО. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който беше на кратко посещение в Тирана.

Столтенберг и премиерът Еди Рама говориха за възможността за влияние на Русия в региона, имайки предвид многобройните протести в Белград, Албания и извън нея.

„Призовавам всички политически участници да вземат участие в диалога. Видяхме усилията на Русия да се намеси в различни наши процесии в съюзнически държави от НАТО. Но за своята страна ще оставя да каже премиерът Рама“, каза Столтенберг.

Според Еди Рама подходът на Русия към интеграционните процеси в НАТО и ЕС не е приятелски настроен. Той говори за необичайна ситуация в Албания, за "която предупреждават някои опозиционни сили и настояват да се случи “.

„Не е тайна, че подходът на Русия към НАТО към ЕС, към интеграционните процеси, не е приятелски подход. Второ, искам да подчертая факта, че в никоя страна от НАТО не се случва това, което става тук …“

Столтенберг заяви също, че насилието е в противоречие с демократичните ценности и е необходим консенсус и диалог за преодоляване на политическата криза, която е обхванала Албания от доста време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия