Йозге Яъз ненавижда насилието над жени

Актрисата си почива, приготвяйки вкусни ястия

Йозге Яъз е млада, чаровна, талантлива и успешна актриса. Има сестра, която е с шест години по-голяма от нея. Като дете се интересува от различни спортове и тренира балет, баскетбол и волейбол. Учи комуникации в университета "Башкент" и взема уроци по актьорско майсторство. Дебютира на малкия екран през 2017 г. с роля в "Назови ме по име". Става популярна с героинята си Рейхан в първите два сезона на "Обещание". След това се снима в "Лявата ми половина", "Един от нас", а днес активно работи над записите на "Баща".

Турската звезда определя себе си като спокоен, търпелив, трудно раздразнителен, весел, емоционален, приказлив и енергичен човек. В свободното си време обича да бъде със семейството и любимите си хора, а също така следи кино, концерти и театрални събития. В любовен план има връзка с колегата си Гьокберк Демирджи.

У нас актрисата нашумя с ролята на Серра в "Лявата ми половина", която е много силна жена. За нея Йозге казва: „Способността на Серра да се справя с всякакви трудности ме впечатли най-много. Обичам нейната безкористност, бързата й реакция, чувствителността й, която нараства все повече. Харесва ми, че не прави компромиси със себе си. Но когато се ядоса на хора, които не могат да видят това, тя ме отдалечава от себе си. Аз обаче не съм толкова проницателна като Серра, но чувствителността на вътрешния ни свят е много сходна.“

Освен актьорството, Йозге има и друга голяма страст и това е кухнята. За нея приготвянето на вкусни ястия е вид терапия, която й помага да се откъсне от натовареното и стресово ежедневие. Разходка по плажа, леки спортни упражнения, също са сред приятните занимания за Яъз.

Актрисата е много чувствителна на тема насилие. „ Всяка новина за физическо или психическо насилие ме трогва. Мечтая за дните, в които можем да достигнем до всички жени, които не са успели да изразят насилието, което са преживели, и се нуждаят от помощ. Аз съм против всякакъв вид насилие над жени“, казва турската звезда.

За връзката си с Гьокберк Демирджи актрисата признава, че я прави много щастлива. "Понякога се питаме как можем да се наслаждаваме да правим всичко заедно по този начин, но наистина всичко... Ядем много и гледаме много заедно. Ние сме забавно и неразделно дуо. Дори докато сменя почвата на растенията, той ме кара да седна на стола до него с кафето и ме моли да го наблюдавам. Много бих искала отново да работим заедно. Вярвам в енергията на нашето партньорство. Гьокберк е първият човек, на когото се обаждам, когато имам някакви проблеми."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица