Йорданка Фандъкова​: ​Оставката на премиера е изключително отговорно решение

Йорданка Фандъкова

След резултата от президентските избори оставката на кабинета на Бойко Борисов беше изключително отговорно решение, което показва, че ГЕРБ може да носи отговорност. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на бул. "Черни връх".

Премиерът е показал многократно, че може да носи отговорност и това трябва да се оцени по достойнство, каза кметът, цитирана от БНТ. "Когато хората имат други приоритети очевидно трябва да се даде възможност да направят отново своя избор", посочи Фандъкова.

Столичният кмет поздрави новоизбрания президент Румен Радев и му пожела успех. "Вярвам, че успехът на българския президент е успех за България", отбеляза кметът. Тя изрази надежда казаното от Радев по време на кампанията му за обединение на нацията наистина да се случи. Надявам се Радев да прояви разбиране за ролята и мястото на столицата и големите градове за цялостното развитие на страната, такова, каквото е виждането на Европейската комисия", заяви Фандъкова.

Помолена да коментира публикации в медиите за предстоящи оставки на кметове на ГЕРБ в цялата страна, Фандъкова каза, че не знае откъде идва тази информация. "С мен не са водени такива разговори", посочи тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика