Йорданка Фандъкова възложила на Ботьо Ботев проверка на случая с детската градина в Горна Баня

Възложих нова проверка от опитен криминалист, който работи като директор на нашия вътрешен контрол – г-н Ботьо Ботев, защото не искам да се допусне каквото и да било съмнение върху цялата система. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БТВ във връзка с твърденията на бившия директор на детската градина в Горна баня Мариана Иванова, че върху нея и други директори е оказван натиск за прием на деца.

„Той работи по случая, защото има много твърдения и внушения, които просто се хвърлят в публичното пространство, а това нарушава доверието в системата. Със сигурност във всяка една система има хора, които заслужават да бъдат проверени и санкционирани, какъвто е случаят с г-жа Иванова. Искам да поясня, че директорът носи отговорност за това как спазва или не спазва правилата. Затова г-н Ботев ще направи цялостната проверка и ще разберем кой е крив, и кой – прав“, обясни Фандъкова.

„ При проверка в детската градина в кв. Горна баня се оказа, че извън правилата са приети над 20 деца. Всеки, за когото се докаже, че има вина, ще понесе съответните санкции.“, каза още столичният кмет. Когато бъде готов, докладът по случая ще бъде предаден на съответните органи.

„Проверки се правят във всички детски градини, проверяваме всеки сигнал, но досега не сме установявали такива случаи като този в Горна баня. Абсолютно е недопустимо да се налага и приема какъвто и да било натиск. Затова апелирам всички, върху които се налага натиск, да дойдат да се срещнат с мен и да кажат“, коментира Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България