Йорданка Фандъкова: В Мало Бучино реката преля и наводни две къщи, но екипите се справиха със ситуацията

Критично беше положението единствено в Мало Бучино, от където преди малко се върнах. Там реката излезе и наводни две къщи. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг във връзка с обилните валежи.

„Екипите на пожарната бяха на място, дойде тежка техника, така че успяха да се справят със ситуацията с реката и в момента продължава отводняването на къщите, така че да можем да помогнем на хората. Да се надяваме, че след няколко часа ще успеем да нормализираме ситуацията там“, обясни столичният кмет.

„За съжаление за София прогнозата се сбъдна. Най-силни бяха дъждовете в южните и западни райони на града. Като добавим и обилното снеготопене, имахме критични моменти и критични участъци. Общо 44 сигнала получихме за деня. Повечето от тях бяха за завирявания. Екипите реагираха с почистване на шахти и отводняване. Повишени са нивата на реките в тези райони на София. Кметовете на райони са на място и наблюдават“, информира Йорданка Фандъкова.

„Ще продължим през цялата нощ и в утрешния ден да следим нивата на реките. 10 екипа на аварийната звено са на линия, в координация сме със СДВР и екипите на пожарната. Продължаваме да обработваме получените сигнали и да следим обстановката“, допълни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България