В София ремонтират над 30 големи улици

Предстои затваряне на кръстовището на Ректората

До средата на август завършва обновяването на бул. „Христофор Колумб“ и започва това на Източната тангента

В момента в София се ремонтират над 30 по-големи улици и булеварди, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Реконструкциите на кварталните улици не са включени в тази бройка.

Кметът обясни, че въпреки дъждовния юли се работи в срок, но не за сметка на качеството на ремонтите. „Има дейности, които не бива да се извършват по време на дъждовете, но има други, по които може да се работи активно и по този начин да се компенсира забавяне“, каза Фандъкова.

На някои обекти има два-три дни забавяне. На бул. „Христофор Колумб“ има забавяне три дни от графика, а на бул. „В. Левски“ има два дни забавяне. 70-80% от тези ремонти на големите обекти ще приключат за първия учебен ден, за да не затрудни увеличаващият се през есента трафик.

До края на седмицата ще завърши ремонтът на бул. „Васил Левски“ от ул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Цар Освободител“. След това започва преасфалтиране на участъка до паметника на Апостола. „За възможно най-кратко време в първата половина на август ще се наложи да затворим кръстовището на Ректората, за да го ремонтираме“, каза Фандъкова.

Тя провери цялостният ремонт на бул. „Христофор Колумб“ между ул. Неделчо Бончев“ и ул. „Продан Таракчиев“. Планът на общината е той да приключи до средата на август. „Планираме между 11 и 13 август, според метеорологичните условия, да затворим изцяло движението, за да се положи последният износващ слой асфалт“, каза кметът. Полагат се пътни настилки, изгражда се улично осветление и нови тротоари. Веднага след края на този ремонт започва реконструкцията на Източната тангента, която трябва да завърши до 15 септември.

По бул. „Христофор Колумб“ се забранява влизането на превозни средства от 1 до 5 август в участък от 175 м, считано от улицата за Sofia Airport Center в посока към ул. „П. Таракчиев”. От 6 до 10 август в участък от 170 м, считано от ул. „Пр. Таракчиев” към ул. „ Н .Бончев”.

До 10 август маршрутът на автобусна линия № 84 се променя в посока Терминал 2. Автобусите ще минават от ул. „Ген. Гурко“ по маршрута си до кръстовище бул. „Х. Колумб“ – ул. „Н. Бончев“ – ул. „Източна тангента“, по Източната тангента, по ул. „М. Балканска“, ул. „Пр. Таракчиев“ и по маршрута си до Терминал 2. В посока ул. „Ген. Гурко“ линията тръгва от Терминал 2 по маршрута си до Терминал 1, бул. "Брюксел" и след кръстовище бул. „Брюксел“ по ул. „М. Балканска“ – ул. „Пр. Таракчиев“, по ул. "М.Балканска", по Източна тангента, по бул. „Хр. Колумб“ и по маршрута си до ул. „Ген. Гурко“.

Автобусите по линия № 184 ще минават в посока Терминал 1 от ул. "Ген. Гурко" по маршрута си до кръстовище бул. „Хр. Колумб“ – ул. "Н. Бончев" – Източна тангента, по ул. Източна тангента, по ул. "М. Балканска", по бул. "Брюксел" и по маршрута си до Терминал 1.В посока ул. "Ген. Гурко" автобусите ще минават от Терминал 1 по маршрута си до Терминал 2, ул. "Пр. Таракчиев", ул. "Мими Балканска", ул. "Източна тангента", бул. "Христофор Колумб" и до ул. "Ген. Гурко".

Автобусна линия № 384 (в посока Летище София – Терминал 2) ще тръгва от ж.к. "Дружба 2" по маршрута си до кръстовище бул. "Хр. Колумб" – ул. "Неделчо Бончев" – Източната тангента, по ул. "М. Балканска", ул. "Пр. Таракчиев" и по маршрута си до Терминал 2, двупосочно.

За маршрутите на автобусни линии №№ 84, 184 и 384 се разкриват временни спирки на ул ул. "Източна тангента", на ул. "Мими Балканска".

Закриват се автобусните спирки ТЕХНОТЕСТ, НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ и Р-Т АЛЕКСАНДРИЯ по бул. "Хр. Колумб" в участъка от ул. "Продан Таракчиев" до ул. "Неделчо Бончев".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България