Йорданка Фандъкова: За една година Музеят за история на София има 90 000 посещения

Кметът на София Йорданка Фандъкова.

Радваме се, че само за 1 година откакто е открит Музеят за историята на София има около 90 000 посетители. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещението си в Музея за история на София, предаде "Фокус".

„Удоволствие е да посрещнем днес в София, не просто един любим човек, много голяма българка и талантлива артистка, но и един от най-големите индивидуални дарители на София. Включително и един от най-големите дарители на Музея за история на София - Силви Вартан", заяви кметът.

По думите ѝ Вартан е дарила 40 000 лева на столичния музей за история. „С тях успяхме да реставрираме няколко икони, църковна утвърд, от Кремиковския манастир „Свети Георги“, които посетителите на музея могат да разглеждат- великолепни са", обясни Фандъкова.

„Искам да ѝ благодаря сърдечно - това не е първото и не е единственото дарение, което Вартан прави за София. Тя дарява много апаратура в болниците, включително и в общинската такава „Шейново". Но това дарение е много знаково", отбеляза тя. „Миналата година на откриването на музея тя не можеше да присъства, защото имаше концерт във Франция, сега се радваме да ѝ покажем музея и да и разкажем за София и какво може да се види", добави Йорданка Фандъкова.

„От 15 декември започват и коледните ателиета - вече стават традиция по такива празници да се изработват от хората картички и други материали. Днес по случайност, но като че ли няма нищо случайно, временната изложба е посветена на дарителите и на подаръците, които София е получила и точно Силви Вартан заслужава да бъде централна фигура на следващата изложба", допълни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България