Йорданка Фандъкова: Имаме нужда от добра инфраструктура и образование на децата за безопасността по пътищата

Снимка: Архив

Имаме нужда от добра инфраструктура и образование на децата за безопасността по пътищата. Това каза кандидатът за кмет от ГЕРБ Йорданка Фандъкова на въпрос "Как да намалим пътно-транспортните произшествия в София?" по време на предизборен дебат.

"Инфраструктурата е отговорност на Столичната община. Там работи постоянна комисия и поканихме всички, които искат да допринесат за безопасността по пътищата", заяви тя. По думите й ограничения на движението, осветени пешеходни пътеки, повдигнати пешеходни пътеки и други са част от безопасността по пътищата. На същия въпрос опонентът й Мая Манолова посочи, че би въвела като нова мярка извършване на одит на проектите от пътната инфраструктура.

"Контролът, особено по отношение на скоростта, трябва да е сериозен. Важно е да има камери за следене на скоростта, общините трябва да участват в този контрол. Не бих предлагала аз механизми за пътната безопасност, ще разчитам на експерти. Въвеждането на еднопосочно движение е важно да се прави от експертите от това звено", посочи още Йорданка Фандъкова. По думите й, са много важни и одитите и анализите за тази цел.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле