Йорданка Фандъкова награди българите, помагали при наводнението в Скопие

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи награди на участниците в аварийно-спасителните дейности в македонската столица Скопие, след наводнениетo, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Наградените са Красимир Димитров, ръководител на аварийно-спасителното звено и Павлин Стефанов, Христо Давидов, Марти Димитров, Димитър Джойкев, Ваня Гръблева, Васко Григоров, Красимир Цинков, Пламен Борисов и Людмил Александров.

Едни от първите екипи, изпратени със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова бяха на аварийно-спасителното звено на Столична община, ръководено от Красимир Димитров. След като кметът на София Фандъкова разговаря с кмета на Скопие.

"Разчитаме на адекватната реакция на екипите от аварийното звеното при кризи вследствие на климатичните промени", каза кметът Фандъкова, която благодари на екипите за работата им в Скопие. "През последните години инвестираме в превенция,но е изключително важна навременната и адекватна реакция", посочи също кметът.

Три екипа работиха в Скопие от 7 до 11 август в пострадалите от наводнението квартали на македонската столица. Последният се завърна в София днес.

"С помощта на специализирана техника бяха отводнени над 60 къщи", разказа Красимир Димитров. "Най-важната ни задача бе да изтеглим водата от къщите на хората", каза Красимир Димитров.

"Най-трудното бе мъката в очите на хората",коментира Ваня Гръблева.

Всеки от десетте участници от звеното получиха от кмета Фандъкова грамота за заслуги на Столична община.

Коментари

Задължително поле