Йорданка Фандъкова: На 12 януари ще внеса официално проектобюджета на Столична община за 2018 година за разглеждане по комисии и окончателно гласуване

"На 12 януари ще внеса официално проектобюджета на Столична община за 2018 година за разглеждане по комисии и окончателно гласуване. Предлагаме бюджет в размер на 1,433 млрд. лв., което е с около 105 млн. лева повече", каза кметът на София, Йорданка Фандъкова, на семинар на тема „Проект за бюджет на Столична община за 2018 година“.

„Запазихме нивата на местните данъци, а в същото време повишаваме приходите. Постигаме го, както с мерки за по-висока събираемост, така и със защитата на безвъзмездните европейски средства“, заяви тя.

„Сред приоритетите ни за следващата година е транспортната инфраструктура, изграждане и ремонт на големи булеварди и улици. Около 103 млн. лева са средствата за тази задача“, заяви кметът.

„За първи път изравняваме средствата за ремонти на големи булеварди с тези за квартални улици“, коментира Йорданка Фандъкова.

„Акцентът през следващата година е върху строителството на метрото и модернизацията на градския транспорт. Предвиждаме увеличение на средствата“, посочи кметът и допълни, че през следващата година ще продължат и инвестициите в образователната инфраструктура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България