На 19 юни 2018 да почерпят

Крал Кейн изведе Англия до драматичен успех

Младежи работят и почиват в луксозни морски хотели Холдингът „Виктория груп“ се грижи за възпитаници от дома „Майка Терезия“ и ателие „Прегърни ме“

Тръмп разпореди създаването на космическа армия

СЗО обяви геймърството за психично разстройство

Пороят отряза достъпа до кюстендилски села

Кралският монетен двор с менте филиал в село Първенец (ОБЗОР) Бандата секла по 2 британски паунда с отлично качество

Бебе се роди във френски влак, ще се вози безплатно 25 години

Иван Дреновички: Имаме една от най-ниските цени на газа в ЕС

Емануела е за купона в Слънчака

Финландски депутат беше осъден за сексуален тормоз над колежка

Фандъкова: Получени са над 300 сигнали за аварии и завирявания

Камион се заби в цех край Е-80, шофьорът загина

МВР: 172 сигнала са постъпили заради пороя в София Няма преливания на реки, язовирите се изпускат контролирано

200 лв. глоба за шофьор, свалил скоба от колата Промените трябва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет

Йорданка Фандъкова: Не трябва да се застрояват пространствата между блоковете в цяла София

Йорданка Фандъкова. Снимка: Архив

Не искаме да се застрояват пространствата между блоковете и детските площадки не само в „Младост“, а на територията на цяла София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на дебатите по предложението за местен референдум в район „Младост“.

„Всички сме съгласни, че не трябва да се строи в зелени площи и между блоковете“, посочи тя. „С гражданите на „Младост“ имам обща цел – между блокове и детските площадки да не строи и това трябва да стане по законов начин“, заяви кметът.

„Разчитам на кмета Десислава Иванчева да стартираме разговорите с конкретни инвеститори и собственици“, обясни Йорданка Фандъкова и допълни, че няма информация за водене на преговори и постигане на споразумения. „Възложила съм на главния архитект да възстанови разговорите със собствениците“, поясни Йорданка Фандъкова.

„Не стана достатъчно ясно, че всъщност решение за промяна в общия устройствен план има и то е на Столичния общински съвет“, коментира тя и уточни, че по този повод е формирана групата за визия на София. „Промяна в общия устройствен план трябва и ще се случи“, заяви кметът. „Независимо от днешното решение трябва да се съсредоточим върху по-ускорената работа и решаване на конкретните проблеми на различни места в „Младост“, посочи Йорданка Фандъкова.

„Първият въпрос няма да спре строителството, това трябва да е ясно за хората. Когато те искат референдум имат предвид, че строителството ще спре. Помислете върху това, когато взимате решение“, каза кметът на София на общинските съветници.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Всичко може да се реши много просто – промяна в нормативните актове за строителство. Да не се дава разрешение за строеж, ако 1/2 от площта не е озеленена и това да се приема с акт 16, не са предвидени паркоместа и подземни паркинги за всеки апартамент/ателие. Освен това да има отстояние от тротоара мин 3 м , както мин 15 м от съседната сграда. Така всеки който има парцел, който не става за строеж, няма да строи, а може да направи паркинг за коли или детска площадка.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.