Йорданка Фандъкова: От днес 5 нови трамвая ще се движат по линия номер 1

Снимка: Архив

Днес тръгва в движение последната група от 5 нови трамваи по линия номер 1. Това каза кметът на София Йорданка Фанъдкова по време на представянето на нови 5 трамвая.

„Продължаваме усилено модернизацията на градския транспорт. След като преди 2 години пуснахме в движение за първи път 20 изцяло нови трамвая по линия номер 7, голяма част от трасето беше реконструирано със средства по ОП „Регионално развитие“ и хората свикнаха с нископодови, климатизирани, удобни трамваи“, посочи тя.

„Важна част от трамвая е видеонаблюдението. Ватманът може да гледа не само салона, може да гледа в периферията и трамвая отвън, което е наистина много важно за сигурността. Той разполага с паник бутон, в случай че има някакъв проблем може да сигнализира веднага и да се вземат мерки“, обясни Йорданка Фандъкова.

„От гледна точка и на сигурност, и на удобство мисля, че това е една много важна придобивка за Столична община“, заяви кметът. „Средствата са общински, осигурени са със заем от Европейската инвестиционна банка, общо около 17 млн. лева са инвестирани в новите трамваи“, каза още Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България