Йорданка Фандъкова: От тази нощ се възстановява движението в южното платно на бул. "България" (СНИМКИ)

Снимка: Денислав Стойчев

Северното платно ще бъде затворено за движение до 31 август

От тази нощ се възстановява движението в южното платно на бул. "България" в участъка от бул. "И. Гешов" до бул. "Черни връх". Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя извърши проверка на ремонтните дейности на южното платно на бул. "България". Движението там е спряно, за да бъде ремонтиран цялостно участъкът с тротоарите.

"Работата по тротоара ще продължи. Тя няма да пречи на движението", поясни Фандъкова. Кметът заяви, че от утре започва ремонтът на северното платно. "До края на август се очаква да бъде затворено за движение северното платно", каза Йорданка Фандъкова и добави, че всичко зависи от времето.

Тя обясни, че са започнали работа и на още едно пътно платно. "Възложихме да се работи и по подхода от бул. "България" по посока бул. "Витоша", който също беше в много лошо състояние", обясни Фандъкова и каза, че това няма да пречи на движението в южното платно. Тя добави, че си дава сметка за трудностите, които се причиняват на гражданите по време на големите ремонти. "Решението изисква смелост. Винаги съм смятала, че хората проявяват разбиране, когато виждат, че се работи и когато виждат, че се получава и става по-добра инфраструктурата.

Бул. "България" е един от последните неремонтирани основни булеварди", каза още тя. Фандъкова припомни, че ремонтът е започнал миналата година, но на друг участък от булеварда. Най-късно преди началото на учебната година трябва да бъдат готови всички участъци, по които работим, а постоянната маркировка ще бъде поставена тогава, когато приключи изцяло ремонтът и в двете платна", заяви още Йорданка Фандъкова.

Снимки: Денислав Стойчев

Ето и новите промени, които ще настъпят заради ремонтните дейности:

От 27 юли до 31 август 2019 г. движението на бул.''България'' в участъка от бул.''Черни връх'' до

бул.''Акад.Иван Гешов''ще се извършва двупосочно в южното пътно платно.

За извършване на ремонт се затваря за движение на пътни превозни средства северното пътно платно на булеварда в същия участък. Затварят се за движение и северната и южна пътни връзки между бул. „България“ и бул. „Витоша“, южното централно пътно платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. Княз Борис I“ до бул. „България“, южното локално пътно платно на бул. Пенчо Славейков“ в участъка от бул. „Витоша“ до бул. „България“. Приложена е схема с временната организация на обекта.

От 04.30 часа на 27.07.2019 г. до 24.00 часа на 31.08.2019 г. се променят и част от маршрутите на движение на градския транспорт:

Автобусна линия No 72 само в посока към хотел „Плиска“, както следва: от ул. „Св. Георги Софийски“ направо по бул. „Прага“, по бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, транспортен подлез „НДК“, по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по маршрута. Автобусите от автобусна линия No 72 ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута. За автобусна линия No 72 се закриват следните спирки:

- с код 0444 „УМБАЛ Св. Екатерина“;

– с код 0302 „Бул. Витоша“.

Автобусна линия No 76 само в посока към ж.к. „Гоце Делчев“, както следва: от бул. „България“, по бул. „Пенчо Славейков“, по трамвайното трасе на бул. „Витоша“, по ул. „Бяла черква“, по бул. „Петко Ю. Тодоров“ и по маршрута. Автобусите от автобусна линия No 76 ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута.

За автобусна линия No 76 се закриват следните спирки:

- с код 1739 „ПГ Текстил и моден дизайн“;

- с код 0270 „Бул. акад. Ив. Гешов“;

– с код 0626 „Ж.к. Иван Вазов“.

Автобусни линии No 204, 304 и 604 в посока от „НДК“ към бул. „Акад. Иван Гешов“, както следва: от кръстовище бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - бул. „Черни връх“ - бул. „България“, по южното пътното платно на бул. „България“ до кръстовище бул. „България“ - бул. „Акад. Иван Гешов“ – бул. „П. Ю

Тодоров“.

За автобусна линия No 604 се закрива спирка с код 0395 „Бул. Черни връх“;

За автобусни линии NoNo 204 и 604 се закрива спирка с код 1739 „ПГ Текстил и моден дизайн“.

Коментари

Задължително поле