Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Йорданка Фандъкова: Проверявам всеки сигнал за корупция, дори да е анонимен "БСП са много добри във внушенията"

Снимка: Архив

Сблъсквам се с добри опити за внушения от страна на колегите от БСП. С това се сблъсквам ежедневно – взимат се различни факти оттук – оттам и се сглобява една теза, която се повтаря многократно и това го виждаме всеки ден –
това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БТВ.

“Колегите от БСП са много добри във внушенията – добави Фандъкова. – В Столичния общински съвет често се срещам с това явление. Трябва да е ясно едно, че политическата воля за борба с корупцията я има. Волята на ГЕРБ се вижда в законопроекта, който е внесен, в защитата на този законопроект. По детайлите, правните и юридическите терминологии нека оставим юристите да се изкажат, защото не сме специалисти по всичко и не би следвало да бъдем.”

„Имам много ясна политика по отношение на превенцията срещу корупцията – проверявам абсолютно всеки сигнал, дори да е анонимен, когато той постъпва по поща или Фейсбук – го проверявам, а когато има основание, сезирам компетентните органи – Прокуратурата и/или полицията, за да могат да разследват конкретен случай. Мисля, че това е редно”, обясни Фандъкова.

Тя заяви, че никой от нейното семейство не работи в Столична община, нито в които и да е общински структури, не са и на управленски позиции. „По отношение за назначенията на хората от моя екип, заместник-кметовете – аз винаги съм давала публична и ясна аргументация защо го правя. По отношение на конкурсните длъжности в Столична община провеждаме редовно конкурси. Заместник-кметовете имат ясна отговорност да вземат решения и да носят отговорност за своите назначения. Ръководствата на общинските дружества се избират след проведен конкурс от Столичния общински съвет. В комисиите задължително влизат представители на различни политически сили”, каза още Йорданка Фандъкова.

По думите й, издаването на разрешително за строеж на високи сгради е най-важната тема за града в момента. Безконтролни разрешителни за строеж на високи сгради ще се дават, докато законът не го забрани, каза Фандъкова. Гглавният архитект на столицата дори е бил подлаган нееднократно на санкции за неизпълнение на решения на съда заради това, че възпрепятства строителството на високи сгради, допълни тя.

Тя коментира и темата за предстоящото строителство на детски градини в крайните квартали на София. „След като изградихме над 90 детски градини в централните части, нашата задача сега е да изграждаме такива в кварталите, в които няма. Специално в кв. „Манастирски ливади“ вече е проектирана новата детска градина, има отреден терен и следващата година залагаме средства за строителството. Същото се отнася и за кв. „Кръстова вада“, каза Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Тази крадлива герберска свиня проверявала сигнали за корупция. А корупция за герберите е само това, което се краде без да се дели с тях.

    1. Хубаво е, че не следва демократичните практики да не се проверяват анонимни сигнали…

  2. Izmamnici …. Prestapnici ….. Kradliva Papla4 ….. Vsi4ki . koiito . sa . bili . vav . vlastta … ot … 1989 …. do ….. 2017 ….. Naroden . sad . za . taia . kradliva . papla4 . okradoha . za . 27 . godini . Balgaria

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.