Йорданка Фандъкова: Работата по третата линия на метрото върви в срок

Машината се подготвя за следващия участък, след като прокопа над 1,7 км в участъка от „Красно село“ на бул. „България“ и бул. „Гешов“. Дейностите вървят по план. Съоръжението е огромно, а работата тежка. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверката на изпълнението на строителството на третата линия на метрото.

„Очакваме работата да продължи в срок. Над 47% от всички дейности от участъка от първите 8 км са изпълнени“, заяви тя. „Третият метродиаметър беше първият проект, одобрен за финансиране от ЕК. Благодаря на министър Московски, правителството и премиера Борисов, защото те положиха максимални усилия това да се случи. Ние си свършихме работата, да подготвим добре проекта и да го защитим“, посочи Йорданка Фандъкова.

„Заедно с втория участък, който започнахме да изграждаме тази година до „Овча купел“ и Околовръстния път се строят общо 12 км с 12 метростанции“, обясни кметът и допълни, че се очаква в края на 2019 година всички да бъдат готови, като първият влак от новите 20 вече е произведен. „Започват и изпитанията, и следващата година очакваме той да пристигне, за да могат да започнат и изпитанията тук“, каза още Йорданка Фандъкова.

„Такива мащаби на строителство и развитие София преди не е имала. Нашите опоненти няма как да кажат, че не се работи. Затова се фокусират върху проблеми, които съпътстват всяка дейност.“, коментира още Фандъкова във връзка с организиран в социалните мрежи протест с искане за оставката й, който ще се проведе утре.

„Предизборната кампания започна, някои от основните политически сили вече я обявиха. Това предстои да го гледаме, но ще продължим да си вършим работата, защото е за града“, коментира тя. „Приемам всякакви критики, разбира се. Не сме идеални, винаги, когато се работи и то с такива мащаби, има проблеми. Всички сме за това да преодоляваме проблемите, да продължаваме напред, за да продължи развитието на града. Това да се иска оставка за всичко някак си ми звучи или несериозно, или политически“, посочи кметът.

На въпрос ще слезе ли при протестиращите утре Йорданка Фандъкова посочи: „Виждате, че съм долу и то много. Долу съм, когато се строи метрото. Долу бях и когато се строеше археологическия музей“. „Всичко, което правим остава и след като нас няма да ни има на тези позиции. Метрото ще превозва близо половин млн. души дневно само след 2 години. Детските градини ще приемат децата и са прекрасни“, каза още тя.

Коментари

Задължително поле