Йорданка Фандъкова: Утре ще бъде пуснато движението по локалните платна на Северната тангента

Утре до обяд очакваме да бъде пуснато движението по северните локални платна на Северната скоростна тангента. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, по време на проверка на ремонтните работи, които се извършват в района.

Кметът обясни, че е приключил третият етап на локалните платна при Северна скоростна тангента и отбивката при с. Требич. "Този проект беше изключително важен. Миналата година изпълнихме I и II етап. Общо четири са етапите. От утре започва изпълнението на южното платно - много тежък обект от гледна точка на отчуждителни процедури, както и всички останали връзки със Северна скоростна тангента", обясни Фандъкова.

Тя отбеляза, че стойността на целия проект от 1,5 млн. лв. миналата година беше преведен от националния бюджет, за да може да се осигури нормалното преминаване в този участък.

Кметът поясни, че третият етап е с дължина около 240 метра на всяко едно от платната и включва цялостно изграждане - пътна част, тротоари и LED осветление. "Надявам се до края на юни най-късно да пуснем движението и по южното платно", каза още Фандъкова.

"В момента районните кметове работят за връзките със Северна скоростна тангента и на Източната тангента до бул."Ботевградско шосе" и към Кубратово, и бул. "Илиянци", и тук кметът на район "Надежда" работи за отчуждаването на бул. "Рожен". Това са все връзки, които са много важни за жителите на София и Столична община", коментира Фандъкова.

Тя обясни, че отчуждителните процедури и изобщо процедурите за придобиване на земя са много тежки, тъй като заради обжалванията изискват много време и финансов ресурс. "Ние сме отделили финансов ресурс за тази задача. Тя за нас е приоритетна. Имаме възможност веднага да започнем изграждането, стига да приключат процедурите. Очаквам най-рано да приключат връзката с бул. "Владимир Вазов" - част от Източната тангента. Кметът на Район "Подуяне" работи активно за това. Надявам се, час по-скоро да приключат", каза още Фандъкова.

Коментари

Задължително поле