Йорданка Фандъкова: 54% от чуждестранните инвестиции са в София

Снимка: Архив

Искам още един мандат, защото съм убедена, че работата за София трябва да продължи и то със скоростта, която наложихме. Имам много ясна програма и конкретни приоритети. Това заяви пред БТВ Йорданка Фандъкова, кандидат за нов мандат като кмет на София от ГЕРБ.

Тя посочи, че е поискала промяна в екипа си, защото се променят приоритетите. "Вече на дневен ред са работата в кварталите, чистотата на въздуха, дигитализацията. За новите приоритети има нужда от нови хора с нови идеи", обясни Фандъкова.

Тя съобщи, че един от хората от новия екип ще е архитект Ивайло Петков - един от учредителите на група "Град", които са сериозни критици на това как се строи в София. "Те имат и грижата за градската среда,имат конкретни идеи", обясни Фандъкова.

Улица "Граф Игнатиев" беше голям урок за нас", призна кметът на София. По думите й в изпълнението на целия проект е имало "проблеми" и в проекта, и в надзора и в изпълнението.

Фирмата обаче е санкционирана и глобата се изплаща, увери Фандъкова.

"В дълг на софиянци сме по отношение на планината Витоша и на достъпа до нея, както и за Борисовата градина - по специално къпалнята "Мария Луиза", отбеляза още столичният кмет.

"Механизмът вече го подготвихме, трябва да бъде приет планът за Борисовата градина, който да гарантира, че нищо друго не може да се прави там, освен да се възстанови къпалнята. Убедена съм, че това ще се случи", заяви Йорданка Фандъкова.

По въпроса за сметосъбирането и извозването на отпадъците на София, Йорданка Фандъкова отбеляза, че договорите изтичат в края на месец май. "Те са публични, намират се на сайта на Столична община и могат да бъдат прочетени. По-важното е друго - ценовите оферти се отварят след изборите. Решенията ще се вземат след изборите по тази поръчка", обясни тя.

Интересът на инвеститорите към София показва, че имаме напредък в развитието на града, отбеляза Фандъкова. По думите й 54% от чуждестранните инвестиции са в столицата.

Коментари

Задължително поле