Йорданка Фандъкова: 90% от пешеходните пътеки около училищата и детските градини са обновени

Около 90% от пешеходните пътеки около училищата и детските градини са обновени. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се включи в символичното боядисване на пешеходни пътеки от кръстовището на ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Дякон Игнатий“, с което бе даден стартът на кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, посветена на безопасността на децата и първия учебен ден.

„Възложих да се възстановят и огради, парапети и колчета, там където са повредени през годината“, обясни тя. „Столичната община има задачата да обезопасява зоните и районите особено около училищата и детските градини“, заяви кметът.

„Благодаря на „Пътна полиция“, както винаги на 15 септември разчитам на тях, че ще бъдат достатъчно активни, за да можем да насочваме движението“, коментира Йорданка Фандъкова. „Знаем, че движението в София е натоварено, особено на този ден. Надявам се повечето родители и деца да използват градски транспорт или тези, които живеят близо да отидат пеша до училищата. Тези, които са с автомобили трябва да внимават“, посочи тя.

„Инициативата „Убий скоростта, спаси дете“ е насочена към всички шофьори и хората, които трябва да имат съзнанието, че по улиците се движат нашите деца. Всяко невнимателно действие може да доведе до инцидент с дете“, заяви кметът.

„Да се надяваме, че всички ще си припомнят, че 15 септември е особено рискова дата от гледна точка на движението в града. Децата все още са във ваканционно настроение и не са достатъчно внимателни“, каза още Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България