Йоско Костинбродския вече е в България (обзор)

Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския вече е в Софийския затвор.

Гърция ни предаде издирвания бандит на пункт Кулата

Има да излежи 4 години по 2 присъди

Гърция предаде на българските съдебни власти издирваният от години Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския. 51-годишният беглец от правосъдието беше задържан в южната ни съседка на 18 юни миналата година.

Към 10 ч сутринта при строги мерки за сигурност окованият с пранги на ръцете и краката бандит бе прехвърлен от гръцка в българска камионетка, стана ясно от видеозапис от граничната зона на пункт Кулата. Конвоят откара Йоско до килията му Софийския затвор.     

На 5 юни 2018 г. Костинбродския беше осъден на 1 година затвор при първоначален строг режим за изнудване и нанасяне на лека телесна повреда. Той трябва да излежи още една присъда от 3 години за кражба на автомобил, която беше условна, но стана ефективна, след като Йосифов извърши ново престъпление по време на изпитателния срок. 

Йоско избяга от България през 2014 г., след като съдът го пусна поради липса на доказателства по делото за стрелбата срещу Киро Японеца. Беше заловен на гръцкия остров Корфу. Преди връщането му у нас трябваше да излежи и тамошна присъда за незаконно притежаване на оръжие, наложена му в Солун. С години Йоско Костинбродския бе съден като тартор на организирана престъпна група, извършвала убийства, но беше оправдан.

Коментари

Задължително поле