Йотова пред НС на БСП: Благодаря ви за всичко, което направихте за мен през тези почти 20 години

„Честита категорична победа. Благодаря ви за всичко, което направихте за мен през тези почти 20 години. За голямата отговорност, която ми дадохте с голямото ви доверие“. Това заяви Илияна Йотова, новоизбраният вицепрезидент на Република България, по време на НС на БСП, съобщават от пресцентъра НС на БСП.

„Заедно направихме кампания във всички български области, с изключение на Габрово, но никога не е късно да отидеме там. Благодаря ви за всички усилия в тази кампания, защото не беше никак лесно, особено в първата част преди първия тур. Целият този огромен натиск на държавата, на това, че заплашваха хората, плашиха ги, че ще им спрат заплатите, че ще им затворят детските градини, ако гласуват за мен и за ген. Радев“, каза пред събралите се Илияна Йотова.

Тя поздрави и младия председател на партията в Крушари, който по думите й е направил невъзможното, като е постигнал 200% ръст на тези избори. „Призовавам да се поучим от ентусиазма на младите хора, защото това е залог за бъдещата победа на партията“, каза също тя.

За първи път от много години българските граждани победиха страха

Илияна Йотова подчерта, че за нея са важни две неща. „Освен победата на Инициативния комитет, на БСП, на президентската ни двойка, за първи път от много години българските граждани победиха страха. Никога не е късно да се бориш за държавата и държавността. В мое лице и в ген. Радев хората припознаха точно това“, категорична бе Йотова. Тя посочи, че заедно с Румен Радев са направили категорични и реални предложения. „За външната ни политика, за националната ни сигурност. Това, за което говорихме по време на кампанията и не ни чуваха, след случая в Харманли се оказа, че сме били прави. А тогава твърдяха, че били предизборни обещания. Днес нашите предложения се оказа, че са верните решения“, каза също Йотова. Тя подчерта, че в съвместната работа в президентството всичко, което е говорено за демографията, за справянето с огромната бедност и мизерия, ще бъдат приоритети в институцията.

„В тази кампания влязох със самочувствието на победител. Вярвах в победата и за сетен път се убедих, че когато влизаш с такова самочувтсвие, победата е неминуема“, каза още Йотова.

„Предстоят тежки битки, но ви пожелавам успех и ви казвам, че винаги ще бъде част от вас“, каза накрая тя пред събралите се.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика