Комисия ще набележи мерки за подобряване на екопътеката до Стобските пирамиди

Наказания за милиони стреснаха кметове Ръководството на НСОРБ търси помощ от Томислав Дончев и Владислав Горанов

Българин арестуван с 15 тона хашиш Нашенецът и трима холандци пренасяли дрогата с рибарски кораб

Иранският външен министър: ЕС не прави достатъчно, за да запази ползите за страната ни от международното ядрено споразумение

Розовите дестилерии купуват максимум цвят

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Делото на Кирил и Методий успя благодарение на българската държава

Златната палма за Хирокадзу Корееда Изобилстваха въздълги и откровено скучни филми

Ердоган обеща Турция да инвестира няколко милиарда евро в магистрала, свързваща Белград и Сараево

Мобилна лаборатория изследва за СПИН в София

Иран и Гърция подписаха меморандум за транспортно сътрудничество

Бойко Борисов ще обжалва решението на съда по делото на Елена Йончева

Размерът на еднократната помощ за първокласници остава 250 лв. и за новата учебна година

От началото на годината 41 души са ухапани от кърлежи в Добрич

Мустафа Карадайъ от Демир Баба Текке: През 1989 г. Доган ни обедини по пътя на свободата, наречен ДПС (ВИДЕО)

САЩ потвърдиха спирането на допълнителни тарифи за вноса от Китай

Йотова: Тези, които се опитват да дестабилизират страната с хвърлени оставки, да преосмислят държанието си

Снимка: Архив

Избраната за вицепрезидент Илияна Йотова си поставя за цел да осъществи много по-сериозна работа с гражданското общество у нас и с българите в чужбина.

“Нито една българска институция, според мен, не работи достатъчно с неправителствените организации, с гражданските сдружения. Работата ми в ЕП ме научи, че ако искаш наистина добре да си свършиш работата, трябва да имаш тази експертиза, ще работя много сериозно в тази посока”, каза пред БНР Илияна Йотова.

Тя обясни, че преди официално да встъпи в длъжност като вицепрезидент ще се върне в Брюксел, за да довърши работата си като заместник-председател на Комисията по вътрешна политика.

“Ще трябва и там да видим как ще се сложат всички тези функции, кой ще ги изпълнява, въобще имам доста работа да свърша и там, а след това ще мисля за екипите тук. Няма да бързам въобще с назначения, с кадрови размествания… не съм такъв човек”, допълни още тя.

Най-важното сега е да се намери диалогът в Народното събрание, подчерта Йотова.

“Много се надявам, че след като е минала тази нощ и емоциите са поотшумели, дори и тези, които се опитват доста сериозно да дестабилизират страната с хвърлени оставки, с нежелание за никакъв диалог вътре в политическата система в парламента, да преосмислят и своето държание. Струва ми се, че най-важното е да се намери диалогът сега в Народното събрание, внимателно да се прочете Конституцията, каква ще бъде функцията на новия президент… Но нека не забравяме, че г-н Плевнелиев е все още действащ президент. Да видим как ще бъде съставен този служебен кабинет, кой ще има думата там, да бъдат изчистени всички правомощия, за да няма съмнения за договорки, за задкулисия. Уверявам ви, че каквото зависи от мен и Румен Радев, този процес ще бъде изцяло прозрачен пред българското общество”. заяви Йотова.

Това, че правомощията и функциите на вицепрезидента са ограничени, не притеснява Илияна Йотова. Тя смята, че това няма да е пречка за работата ѝ.

“Където и да работя, аз заемам своето място….Преди повече от 7-8 години, когато отидох да работя в Европейския парламент, дойдоха много хора и ми казаха – Нали знаеш защо те сложиха в началото на листата за ЕП – просто, за да те разкарат от България – защото пречиш, защото си амбициозна, защото сигурно ще поискаш един ден лидерския пост в БСП”, каза тя.

“Аз на такива приказки съм се наслушала и нагледала… Аз мога да имам и една функция и всеки ще разбере, че съм там и заемам тази функция”, допълни още вицепрезидентът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. А бойко стана милиардер още в първия си мандат според слуховете в интернет. Други пък твърдят, че от 2009 до сега той е откраднал с аверите си над 100 милиарда лева от държавата и българския народ.

  2. НЕ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ЩЕ С ТОЗИ ТАНДЕМ ЩЕ ИМА ДОБЪР РЕЗУЛТАТ .МНОТО АМБИЦИЯ МОЖЕ ДА Е ЗА ДОБРО ,НО ПРЕДОЗИРАНЕТО , ТАКА ТИПИЧНО ЗА ТАЗИ ЖЕНА ВЕЩАЯТ ПРОБЛЕМИ ЗА БЪДЕЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ , ПРИ УГОВОРКАТА ЧЕ ТОЙ ГОВОРИ ИСТИНАТА ,И НЕ СТАНЕ ЗАЛОЖНИК НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ПАРТИЯТА , КОЯТО ГО ПОСОЧИ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ
    А

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.