Кабинетът дава нови 20 млн. лева за оградата по границата с Турция

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 20 млн. лв. за изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница, предадоха от пресцентъра на правителството. Средствата ще бъдат предоставени на областните администрации в Бургас, Хасково и Ямбол. Съоръжението е от изключително значение за противодействие на нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница и цели опазване на държавната граница и овладяване на бежанската вълна.

С постановлението се предоставят и целеви средства в размер на 50 хил. лв. на Националния археологически институт с музей към БАН за завършване на проучванията на Могила №3 в землището на с. Изворово, общ. Харманли. Откриването на находки с изключителна научна, художествена и експозиционна стойност от световно значение налага спешното завършване на проучванията.

Разчетени са и 20 хил. лв. за издръжка на Държавната агенция за българите в чужбина.

По бюджетите на общини се предоставят допълнително 700 хил. лв. за ремонт и оборудване на детски ясли и целодневни детски градини, както и за инфраструктурни ремонти.

Предоставените средства са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет.

Правителството одобри промени в постановлението, с което е одобрено финансирането на проекти, свързани с неотложни мерки за 2016 г. за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство.

С приемането на документа се пренасочват средства от реализирани икономии на планирани дейности за финансирането на проекти по допълнително възникнали неотложни дейности.

Общата стойност на средствата е в размер на 407 хил. лв. С тях ще бъдат осигурени спешни ремонти на сгради на гранично-полицейски участъци и ГКПП, поддръжка на мобилни и рентгенови устройства, доставка на комуникационна техника и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България