Бенсу Сорал отлага забременяването

Миролюба Бенатова кара такси в София (СНИМКИ)

Шефът на „Амазон“ обеща, че компанията ще изпълни ангажиментите от Парижкото споразумение за климата 10 години по-рано

Съдия Калпакчиев пусна на свобода убиеца Полфрийман (обзор) Само преди 2 месеца Софийски градски съд отказа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 септември 2019

Марош Шефчович: ЕС, Киев и Москва все още не са постигнали съгласие по договора за пренос на руски газ

До 27 000 лева глоба отнася Българското национално радио (обзор) СЕМ санкционира заради спиране за 5 часа на “Хоризонт”

Взривиха с газ колата на частен съдебен изпълнител Версия: Атентатът е свързан с работата на мишената

Хърватия сваля възрастта за пенсиониране

Фонд „Земеделие“ саботира доставките на закуски в училищата

Ботьо Ботев: Доживотният затвор без право на обжалване е справедлива присъда за хора, които знаят какво са направили

Антон Станков: Около 97% от внесените обвинителни актове в България приключват с осъдителни присъди

МОСВ обсъди с бизнеса и природозащитни организации проект на наредба за качеството на твърдите горива

Теглят жребия за номерата на кметовете на 25 септември

Затъваме в дългове заради джаджи Хората са по-изрядни платци от бизнеса

Кабинетът дава офис на Плевнелиев в любимия му „София тех парк“

Правителството даде съгласието си да бъде учредено безсрочно право на безвъзмездно ползване от президента Росен Плевнелиев на офис за извършване на обществена дейност, съобщиха от МС след днешното заседание на кабинета.

Офисът от 192 кв. м се намира на столичния бул. „Цариградско шосе” №111 ж. На №111 б е любимият на отиващия си президент държавен проект – София тех парк.

С решението се изпълнява ангажимент на държавата, предвиден в чл. 4 от Закона за някои права на лицата, които са били президенти на Република България, напомнят от МС.

Според цитираната разпоредба на бивш президент се учредява по негово искане безсрочно право на безвъзмездно ползване върху недвижим имот – частна държавна собственост – до 200 кв. м, в посочен от него областен град за извършване на обществена дейност.

Другите права за бившите държавни глави по закон са пожизнено месечно възнаграждение в размер 60 на сто от основното месечно възнаграждение на действащия президент за съответния месец, лична охрана и специализиран транспорт, осигурени от НСО, за срок до една година след изтичането на мандата и право на специализиран транспорт от службата за охрана след това, 30 000 лв. годишно за издръжка на офиса, пари за заплата и осигуровки на един сътрудник и еднократни 20 000 лв. за закупуване на техническо офис оборудване.

Правата се губят, ако бившият президент е избран за народен представител, конституционен съдия, назначен за съдия, прокурор, следовател или назначен по служебно или трудово правоотношение. При отпадане на такива обстоятелства се възстановяват.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

 1. Това е награда за вярна служба на САЩ и за плюването на Русия.

 2. Абе на тоя -с-л-а-б-о-у-м-е-н- -о-л-и-г-о-ф-р-е-н- трябва да му одерат кожата и да я метнат на покрива на офиса. Такива убитаци кат плювньо трябва да са свинари и сметосъбирачи.

 3. Хахахах тя една награда да ти падне шапката. За човек като Вуте или Велемир със заплащане и възможности – минимални по подразбиране, тези „привилегий“ са много, ама ужасно много. В действителност са нищожни. Жалко мислене от жалки хора неспособни да бъдат събрани под обща кауза, ами дърпащи към себе си и чужди страни със огромни страхове . Низки хора със низки страсти и мечти.

  1. Тъп си като на слона дирника щом го защитаваш.

 4. Тъпунгери това не се дава само на Плевнелиев, а на всички президенти. Така, че не бойте се и на Курнелий Радев ше му дадат, ама няма да е щото е бил пръв прител на путлерчо вашия бащица…

  1. Такива тъпаци като теб го правят велик.

 5. За да се отърве държавата от това опасно за самата нея недоразумение – можеше да му даде и повече…Само и само да се махне по-скоро…

 6. Кучешка дървена колиба, пред американското посолство!

 7. Да бяха вързали едно магаре в президентството на мястото на този убитак, хайванчето щеше да е по-адекватно и умно. Но човешкия матриял сред десните е все бивши некадърно комунисти и слабоумни -о-л-и-г-о-ф-р-е-н-и- като плювнята.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.