Кабинетът отпуска коледни добавки към пенсиите

Снимка: Пламен Стоименов/архив

Заключенията в евродоклада пряко кореспондират с най-щедрия бюджет в историята на България, заяви премиерът Борисов

Правителството е взело решение за отпускане на вече традиционните коледни надбавки към пенсиите. Отделени близо 51 624 000 лв., обяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет. Добавки ще получат 1 269 000 пенсионери.

200 900 000 лв. са отпуснати за тази цел от началото на управлението ни с Патриотите, а общо кабинетите, които съм управлявал - общо 460 млн. лв. за Коледа и Великден, напомни Борисов.

Това е вследствие на борбата с контрабандата, заяви премиерът. Той посочи, че положителните заключения в доклада на Европейската комисия пряко кореспондират с "най-щедрия бюджет в историята на България". 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор, близо половин милиард повече за общините, 160 милиона повече за хората с увреждания, половин милиард повече в здравеопазването, изреди Борисов.

Това ли искат протестите - напредъкът да спре. Това ли е оценката че било блато, попита премиерът.

Той изтъкна, че заключенията на ЕК бяха обявени от Франс Тимерманс, който е кандидатът на социалистите за председател на Европейската комисия. Благодаря му за коректността, каза Борисов, напомняйки, че в Румъния правителството в момента е социалистическо, а докладът за съседката ни е негативен.

Коментари

Задължително поле