Кабинетът раздаде 28 млн. лв. "за реализиране на значими проекти"

Правителството предостави допълнителни средства по бюджетите на общини и министерства за реализиране на значими проекти , съобщиха от МС.

Кабинетът одобри допълнителни разходи и трансфери по бюджетите на ведомства и общини в размер на 28,306 млн. лева.

От тях 11,8 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на окончателното завършване на обект „Инженеринг – проектиране и строителство на път ІІІ-593 „Долно Черковище-Голям извор“, участък от км. 18+000 до км. 38+050“.

За спешен ремонт на покривната конструкция на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” по бюджета на Министерския съвет се разпределят 300 000 лв.

По бюджетите на редица общини на територията на цялата страна се предоставят 16,173 млн. лв., като средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти. Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа, както и подобряване на водоснабдителната система на редица населени места. От тези средства по бюджета на община Варна се предоставят 8,519 млн. лв. за преодоляване на последствията от бедствието в район Аспарухово от 2014 година.

Средствата са за сметка на преструктуриране на разходите и за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2016 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика