Кабинет с Митов може да се гласува в сряда

Радев може да помогне с допълнителни консултации

Кабинет, начело с Даниел Митов, може да бъде гласуван още в сряда, на 21 април, твърдят от ГЕРБ. Стига президентът Румен Радев да връчи първия проучвателен мандат, който отива при партията, спечелила най-много гласове на вота, във вторник. Държавният глава свика консултации с парламентарните групи в рамките само на един ден. Допитването му ще приключи утре, около 17 часа.

Няма проблем във вторник сутринта проучвателният мандат да бъде връчен на номинирания от ГЕРБ кандидат за министър-председател Даниел Митов. Самият лидер на партията Бойко Борисов обяви, че нямат намерение да се бавят и че са готови с проектокабинета.

Ако гласуването е още в сряда и не мине, няма проблем в четвъртък Радев да даде втори проучвателен мандат на „Има такъв народ”. От партията на Слави Трифонов не казват дали ще вземат мандата или ще го откажат веднага. Ако решат само да печелят време, ще могат седем дни да го задържат преди да го върнат.

Едва ли обаче времето ще е достатъчно за промени в Изборния кодекс, на които те държат много. Има възможност Радев да помогне на Трифонов и на останалите партии на протеста, като направи допълнителни консултации, за които няма регламент в конституцията.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика