Кадри на НДСВ и БСП сменят губернаторите на ГЕРБ (ОБЗОР)

Военни и полицаи поемат Варна, Велико Търново, Шумен, Кърджали и Благоевград

Възпитаници на военни училища, на школата в Симеоново, бивши полицейски шефове и кадри на НДСВ смениха областните управители на ГЕРБ. Служебният премиер Огнян Герджиков освободи вчера половината губернатори, назначени от Бойко Борисов по време на втория му мандат.

В област Варна на мястото на Стоян Пасев ще седне Тодор Йотов, бивш командир, завършил Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” в града.

Област Велико Търново също ще бъде ръководена от военен - Николай Йоцов е завършил Висшето военноартилерийско училище в Шумен и Военната академия в Киев.

Бившият шеф на полицията в Шумен, назначен по времето на Орешарски - Валентин Александров, е новият губернатор на областта.

Начо Ковачев, който поема Кърджали, е завършил ВА “Г. С. Раковски” в София. Бил е зам. областен управител по времето на управлението на НДСВ, а после и в това на тройната коалиция.

Врачанско вече ще бъде управлявано от Момчил Младенов, който бе едно от най-активните лица на НДСВ и дори областен координатор.

Още един царист поема управата на Силистра. Историкът Петко Добрев заемаше същия пост в периода 2001-2005 г.

Инж. Пенка Николова е новият областен управител на Ловеч. Тя е била заместник-кмет на общината в града, близка до градоначалника Минчо Казанджиев от БСП.

Социалистът Георги Чалъков, който е бил общински съветник в община Тунджа, вече е областен управител на Ямбол.

Кадърът на БСП Валери Симеонов поема Търговище и областта. Той има дългогодишен опит на различни позиции в общината в областния град.

В Благоевград на мястото на Бисер Михайлов от ГЕРБ е назначен досегашният председател на общинския съвет в Гоце Делчев и лидер на БСП в града - Валери Сарандев. Той е завършил школата на МВР в Симеоново, а след това право в ЮЗУ “Неофит Рилски”.

Бизнесменът Минко Ангелов е новият областен управител на Хасково. Той е бил заместник на бившия кмет на града - Георги Иванов, срещу когото през годините са водени четири дела и по всички е оправдан.

Областната управа в Кюстендил поема Йордан Татарски. Той е бил началник на политическия кабинет на Росен Плевнелиев в МРРБ.

Софийска област ще се управлява от София Торолова, която бе бивш зам. областен на Орешарски. Торолова бе и кандидат за кмет на Челопеч от листата на БСП.

Диана Тонова вече ще ръководи област София. Тя е била зам.-губернатор по времето на Пламен Орешарски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика