Казахстан иска Мъри или Херо

Станимир Стоилов-Мъри и Димитър Димитров-Херо са сред фаворитите за нов селекционер на Казахстан. Двамата родни специалисти направиха име в страната с отличните си изяви съответно начело на „Астана“ и „Иртиш“. Това накара най-големия спортен сайт в бившата съветска република „Спортс“ да ги определи като абсолютно подходящи за поста. Според изданието българските треньори могат да класират националния им отбор на голям форум.

Към момента Казахстан все още си има селекционер в лицето на Талгат Байсуфинов, но след разочароващия старт в световните квалификации и само 2 точки от 4 мача веднага се заговори за уволнението му. „Спортс“ е на мнение, че е крайно време постът да бъде зает от чужденец. А вариантът със Стоилов се определя като „оптимален“ поради факта, че българинът е доказал многократно качествата си.

Мъри има спечелени 3 поредни титли на Казахстан, както и една Суперкупа на страната. Все пак, от изданието уточняват, че най-вероятно от „Астана“ не биха пуснали своя треньор, а вариант с ръководенето на клуб и национален отбор също не е опция. И по тази причина вариантът със Стоилов изглежда трудно осъществим.

Кандидатурата“ на Димитър Димитров пък е формулирана като „може би най-добрата възможност“. Причината е, че Херо е демонстрирал как може да се работи качествено в тежки условия и без особена класа на футболистите в „Иртиш“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят