Труп на жена на плажа в парк „Росенец“

Участниците в дискусията за Истанбулската конвенция се обявиха против нея

Кметът на Търново кани гражданите на обществено обсъждане за дългосрочен дълг от 805 768 лева

Инвестиционен фонд заплашва да запорира сметките на „Булгаргаз”

Възстановено е движението при тунела „Топли дол“

Въвеждат виртуални ПОС терминали за данъците

Корнелия Нинова: Рано или късно всеки, който краде, ще лежи в затвора

Дебатите по вота на недоверие през обектива на „Труд“

Митрополит Киприян призова: Отстоявайте вярата, оттеглете конвенцията В аулата на Софийския университет аплодираха владиката

Пуснаха квотите за калкан

Сирийските кюрди призоваха цивилните да „грабнат оръжията“

Намериха тяло на жена на плаж в Бургас

Грипна епидемия и в Стара Загора, грипна ваканция от утре

Спасиха мъж, изгубил се на Витоша

Истанбулската конвенция сблъска протест и контрапротест пред НС (СНИМКИ)

Каква полза от зодиите като приятели?

Овен

Ще се бие за вас

Ако така нещо не ви харесва отношението на нахалния нов колега или на смрадливия съсед, дето пуши в тоалетната, не се оплаквайте на Водолея. Той ще ви съчувства, но нищо няма да предприеме. Не се жалвайте и на Девата, която ще ви обясни, че си губите времето с глупости. Оплачете се на този, който е роден под знака на Овена. Дързък, смел и винаги готов на бой с рогата напред, Овенът ще ви защити, дори и това да налага физическа разправа. Всъщност без “дори”.

Телец

Ще поеме удара

Приятелят Телец е ваш закрилник. За разлика от Овена, той ненавижда разправиите. Но ако е за вас, неговият приятел, може и да се опълчи на душманина ви. Дори да поеме ударите, вместо вас. В мирновременна ситуация Телецът е прекрасна компания за шматкане по магазините. Винаги ще ви даде добър съвет, особено, когато се лакомите за нещо шаренко, но некачествено. Ще ви нахрани, ако сте гладен и ще пази общите ви спомени, чисти и почти неизкривени.

Близнаци

Може да ви отърве с лъжа

Ако не ставате за лъжец, потърсете помощ от приятел. Нека да е някой вещ в това изкуство, роден под знака на Близнаци, защото те умеят да използват речта си, вместо меч. От устата на вечно бъбривия Близнак на тласъци бликат потоци с най-различна консистенция. В един миг тече златист мед, а в следващия изскачат жаби и гущери. Браво на Близнака! Не всеки може така ефикасно да накълца на салата всеки ваш враг. Близнакът ще ви спаси в опасна ситуация и дори ще ви даде добър съвет.

Рак

Ще се ядосва заедно с вас

Всъщност, ползите от Рака са огромни. Той е действен, загрижен, дори угрижен приятел. Би направил всевъзможни саможертви за вас, ако сте от кръга на доверието му. Например с тревожно чувство за дълг би притичал в 8 сутринта да ви донесе закуска, понеже сте се оплакали че нямате пари за храна. Би извивал ръцете на всички свои познати, за да ви помогне да осъществите важна цел. И още нещо: всеотдайно би плакал заедно с вас, когато страдате от разбито сърце или друг вид тежка мъка.

Лъв

Да ви вкара в приключение

Егоцентрик като Лъва винаги изненадва света, когато изведнъж направи щедър жест за своя най-близък приятел. Макар и самовлюбен, той е благородно животно и със сигурност ви обича. Пак така, от обич, ще ви завлече тъкмо там, където е най-вероятно да попаднете в меле, да ви арестуват, да се натровите с гъби или да се окажете заобиколен от членове на якудза, ндрагета или насред агитката на ЦСКА. Не че си търси белята, просто животът с Лъв си е едно голямо приключение.

Дева

Дава (добри) съвети

Девата може дълго-дълго да ви наблюдава, преди да реши, че сте достоен да преминете на следващото ниво: от безразличен познат в човек, с когото може би си заслужава да се сближиш. Минат се-не минат още няколко години и може дори да преценят, че ставате за приятел. Оттук нататък вие добивате статут на съвършено поносим. Девата ви е приела, което значи, че е готова да ви напътства, да ви посочва справедливо недостатъците и да ви обгрижва с внимание и пари.

Везни

Шашми и далавери

Везните умеят да огъват пространствено-времевия континуум така, че пред очите ви пресътворяват една нова реалност и подменят с нея истинската. Толкова ловко и елегантно го правят, че нямате кураж да го направите на въпрос. Ако преглътнете напиращите думи “ама не беше ли казал, че…”, ще видите колко добре може да си живеете с приятеля си Везни. Той всъщност е направил тази шашма за ваше добро. Везните са ходещи справочници за покупки – цени, марки, качество, само питайте.

Скорпион

За перфектното убийство

Талантливите, умни, задълбочени и изобретателни хора, каквито са обикновено Скорпионите, умеят всичко. А когато става въпрос за приятел, са и готови на всичко. Дори да убият човек, ако много се наложи. Понеже не са прости, със сигурност ще обмислят нещата от всички страни. Като приятели Скорпионите са хора, които биха могли да измислят и извършат за вас перфектното убийство, неразгадаемо дори от хибрид между Монк и Шерлок Холмс, какъвто всички знаем че не съществува.

Стрелец

Да ви каже голата истина

Всеки, който не е имал за приятел Стрелец, си въобразява че иска да знае истината – какво си мислят другите за вас, какво ли шушукат зад гърба ви… Стрелецът по най-невинен и безобиден начин ще ви покаже нагледно, че истината боли. Той дори не смята за нужно да обвие горчивия хап с бонбонена хартийка. Само ако сте почитател на истината и само истината, Стрелецът е приятелят за вас. Жалко, че съвсем скоро най-вероятно ще го намразите и ще започнете да го избягвате!

Козирог

Става за знаменосец

Козирогът изглежда сериозен и отдаден на работата си, но със същата сериозност и отдаденост се отнася към почивката и забавленията. С приятел Козирог не се налага да планирате къде ще ходите на море или планина. Той ще реши вместо вас. Не се и опитвайте да му противоречите, защото няма смисъл. Първо, защото Козирогът наистина си изпипва нещата и вероятно е избрал дестинация, която да се хареса на цялата компания и второ, защото… няма смисъл.

Водолей

Като психоаналитик

Водолеят е вдъхновител и генератор на идеи. В качеството си на такъв би могъл да ви бъде от полза като приятел. Ако трябва да стържете пода след особено мърляв ремонт, той със сигурност ще ви помогне, тъй като е верен приятел. Но няма да е така ефективен, както ако ви трябва приятел-психоаналитик, с когото да се посъветвате в тежък момент от живота. Водолеят би разчекнал и змея с голи ръце, ако беше наясно къде точно да го хване, за да го извърши възможно най-професионално.

Риби

Ще ви напие, даже с мезе

Почти всеки в някакъв момент има нужда да поплаче на приятелско рамо. Ако търсите повече от съвет, план за убийство на виновника или разбор на причините, довели до окаяното ви състояние – ако търсите истинско горещо съчувствие, то вашият човек е роден под знака на Риби. Той ще плаче с вас, ще псува виновника за състоянието ви, и в крайна сметка ще ви помогне да удавите мъката. Дори и мезе ще ви намери! Една истинска Риба никога няма да ви остави да пиете сам.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.