Какви късметлии са зодиите?

Овен

Късмет има, разум няма

Късметът на Овена се крие в коравата му глава. Понеже не е свикнал да очаква дарове от Съдбата, той си знае че сам трябва да се бори за всичко. Но няма проблем. Овенът е боец. Трудността идва от факта, че малко недовижда и недочува - в преносен смисъл. Вътрешният импулс, който го кара да пробива с глава стени и да въвлича другарите си в беди, е толкова силен, че заглушава всичките му сетива. Затова не чува гласа на разума, когато го предупреждава че препуска срещу летящ към него влак. Единственото, което му остава, е да се надява, че главата му е достатъчно твърда.

Телец

Върви им във финансите

Телците са реалисти, които дълбоко в душата си са мечтатели. Те тайничко се надяват, че един ден - така както си стоят, изведнъж пред краката им ще тупне раница с пари. Или пък най-внезапно късметът им ще се обърне: на прага им ще цъфне с букетче зюмбюли новата любов, ще заминат заедно за Америка, ще станат милионери и ще заживеят щастливо и охолно до края на дните си. Късмет имат, не е като да нямат. Върви им във финансовите дела и по-рядко в любовта. Мнозина от Телците си въобразяват, че са любимци на Съдбата. Но не са малко и тези, които се идентифицират като каръци.

Близнаци

Галеници на съдбата

Близнаците са галеници на съдбата. Те преминават безгрижно и леко през живота, защото обикновено пред тях се отварят всички врати. Проблемът е, че трудно успяват да се промушат през тези врати, тъй като не могат да се разберат сами със себе си кой от тях двамата да мине първи. Те са отворени към новото и не мислят в стереотипи. Позитивното им отношение привлича добрите възможности. Единствената причина да не са едни от най-блаженстващите хора на планетата, е че и след като получат това, което искат, те просто не са в състояние да се отпуснат и да му се насладят.

Рак

Имат нереални очаквания

Щастлив Рак няма. Има други видове: вечно недоволен, безмерно нещастен, умерено страдащ, Рак кутсузлия и - най-разпространеният вид - Рак, ощетен от съдбата. Раците сами си затварят пътя към щастието, като се отказват от разкриващите се пред тях възможности и перспективи. Усещането че са нещастни се дължи и на това, че имат нереални очаквания за живота и хората - очакват перфектната половинка, идеалното семейство, интересна и добре платена работа, приятели, които винаги са на кеф и на разположение. И никой не може да им обясни, че нещата, които искат, са невъзможни.

Лъв

Пречи им мегаломанията

За Лъва е въпрос на чест да е галеник на съдбата. Като цар на животните той е длъжен да е най-способният, най-красивият и с най-големият портфейл. Когато седне на трона, небесата трябва да се отворят и от тях бавно да се спусне една обсипана със скъпоценни камъни корона и да кацне на главата му като доказателство за божествения му произход. Когато нещата не се случват точно така, Лъвът приема това като личен удар срещу себе си. По-леко ще бъде и на Лъвовете, и на техните приятели, ако се отърват от мегаломанията и се научат да виждат положителното дори и в тежки ситуации.

Дева

Имат си дъждобран

Най-добре ще илюстрираме отношенията й с г-жа Фортуна, като си представим как Девата пее под дъжда, облечена в дъждобран. Ако дъждът са благата, които съдбата е подготвила за Девата, то пък Девата се е подготвила за дъжд - и си носи дъждобрана. Повечето Деви не вярват в интуицията и не са свикнали да разчитат на нея. Осланят се единствено на ума си. Тъй като са твърде разсъдливи и критични, пропускат много от шансовете си в живота. Това, както и вроденият им перфекционизъм, им пречат да се зарадват на малките подаръци на живота, на дребните си постижения.

Везни

Съдбата обича смелите

Съдбата обича смелите. На тях им помага. Съдбата обича и бъзльовците - приятно й е да се шегува с тях. Везните да си направят сметката към коя категория принадлежат. Докато представителите на този знак се съмняват и не се осмеляват да направят първата стъпка, може да пропуснат важен шанс, който по-авантюристичните конкуренти моментално ще сграбчат. Хубавото в случая е, че повечето Везни са интелигентни и, рано или късно ще си дадат сметка какво губят с постоянните си размисли и колебания. Ще разберат, че има случаи, когато трябва да мислят по-малко и да действат повече.

Скорпион

Щастливи черногледци

За Скорпионите най-разумният подход към живота е черногледството: очаквай, че ще ти се случи възможно най-лошото, и ще се изненадаш приятно, ако не стане. Те са толкова големи песимисти, че могат да сметнат за невероятен късмет дори и факта, че са успели да стигнат до работа, без да ги блъсне кола. Имат отлична интуиция, която им подсказва как да се изплъзнат като мокра връв, когато стане напечено, и кога да се възползват от обстоятелствата. С оглед на казаното дотук, може да се заключи че Скорпионите са късметлии, дори само заради факта че са се родили под този знак.

Стрелец

Като охлювите са

Стрелците имат всичко, което е нужно човек да се смята за щастливец - минимални изисквания към съдбата и максимален късмет. Те непрестанно и от сърце се изненадват, когато им се случи нещо хубаво. Колкото и да са контактни и експанзивни, драмите си изживяват насаме. Дори пред най-близките си показват само ведрата си страна. Стрелците са като охлювите - те са единственият знак в зодияка, който може да възстанови за нула време черупката си, след като се счупи. Имат представа какво искат да постигнат в живота. А активната им житейска позиция увеличава вероятността за успех. Стрелецът се смята за фаворит на Съдбата.

Козирог

Пуска фиш за тото

Всеки сам изгражда собственото си щастие - това е известно дори на невръстния Козирог, който се успява да убеди другото дете в пясъчника да му подари кофичката си. Той се ражда с увереността, че нищо не пада само от небето. Каквото и да желае човек, ще го постигне само и единствено с тежък труд. Не може да се каже, че са напълно лишени от късмет. По-скоро са прекалено разумни, за да оставят нещата на шанса. Въпреки тези свои здрави убеждения, черупката на Козирога се пропуква и се случва от време на време и той да пусне фиш за тото - все пак, човек е длъжен да се застрахова.

Водолей

Фортуна ги дундурка

Ако искате да се запознаете с един от онези пословични студенти, които са научили един въпрос за изпита, и точно той им се е паднал - ето го! Това е Водолеят. Успехът го застига неочаквано, без да се напъва особено. Просто нещата сами му се получават. Разглезен от добрата си участ, Водолеят не знае страх. Върви му и в любовта, и в хазарта. Представителите на този знак вярват, че всичко е постижимо. Лесно им е, след като в платната им почти постоянно духа попътен вятър. Водолеите са смелите, тези, които не се страхуват да поемат рискове. Ето защо Фортуна ги дундурка.

Риби

Двойно ощастливени

Рибите са късметлии пар екселанс. На тях не им върви - те привличат щастливите събития в живота си. Естествената им интуиция всеки път ги превежда през премеждия и изпитания към щастливия край. Дори не се налага да се постараят, за да получат подарък от съдбата. Понякога изглежда, че просто си седят и чакат следващия „бонус“ да им падне в ръчичките. Астролозите обясняват това с влиянието на двете планети - Нептун, планетата на вдъхновението и психическите способности, която е настоящият владетел на Риби, и Юпитер, планетата на големите възможности и късмета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп