Какви лекари са зодиите

Овен 
Бърза помощ

Плюсове: смел, енергичен, предприемчив, готов да поеме риск, самоуверен. 
Минуси: егоистичен, нетърпелив, нервак. 
Като специалист: Овенът бързо се отегчава, особено от рутинна работа. За него най-удачното работно място е в Спешна помощ. Там той се преобразява от очилато магаре в Рамбо в бяла престилка: светкавична реакция, никаква колебливост, умее да работи под напрежение. Овенът не е от най-тактичните и хлевоусти хора, той е твърде директен – нещо, което обикновено е проблем, освен в извънредни ситуации, когато се налага да се спасяват животи. 
Още опции: ортопед или травматолог.

Телец
Ортопед 

Плюсове: надежден, търпелив, спокоен и топъл човек 
Минуси: ревнив, упорит, твърде праволинеен, трудно се адаптира, липсва му гъвкавост. 
Като специалист: хирург-ортопед е удачен избор за Телец, който работи отлично с екип и се разбира с колегите си. Това е плюс в операционната. Съвременните технологии доста улесняват работата на хирурзите, а Телецът не страни от постиженията на прогреса. Той е стабилен специалист, обича да обмисля решенията си, като ги оглежда от всички страни. Пациентите го харесват, заради човечността му. 
Още опции: би бил добър акушер или педиатър. 

Близнаци
Дерматолог

Плюсове: лесно се адаптира, отлично общува, духовит, забавен, красноречив. 
Минуси: неврастеник, непостоянен, склонен към коварство. 
Като специалист: дерматологията би му предоставила добри възможности да общува с хора от разнообразни социални кръгове. Емоционалната интелигентност на Близнака би му била от полза при общуването с пациентите, които обикновено са доста притеснени от състоянието си. Въпреки казаното дотук, трябва да припомним, че един от най-известните ортопеди у нас - д-р Христо Мазнейков – е Близнак. 
Още опции: анестезиолог, психиатър, педиатричен хирург.

Рак
Психиатър 

Плюсове: емоционален, пунктуален, предпазлив. 
Минуси: непостоянен в настроенията, черноглед, натрапчив. 
Като специалист: „Нормален психиатър виждали ли сте?“ – това е първият въпрос, който всеки психиатър би повдигнал, ако му намекнете, че е... кхъм... леко странен. Болезнената емоционалност на Рака и богатият му вътрешен живот, избуяващ понякога в оживени разговори сам със себе си, са предпоставка от него да излезе чудесен психиатър. Раците изграждат стабилна връзка с пациентите, а интуицията на Водния знак ги прави прозорливи диагностици. 
Още опции: гинеколог, УНГ, пулмолог. 

Лъв
Интернист

Плюсове: широкоскроен, изобретателен, топлосърдечен, щедър. 
Минуси: помпозен, обича на командори, догматичен. 
Като специалист: дори в медицината, Лъвът е цар или поне генерал. Като генерал Мутафчийски, който е роден на 20 август. Родените под този Огнен знак имат потенциал на ръководители. Те успяват да се преборят и със здравната система, и с непосредствените нужди на поверените им отделения или институции. Като специалист по вътрешни болести Лъвът би бил доволен, че общува с пациенти от всички кръгове на обществото. 
Още опции:  хирург, неврохирург, кардиолог. 

Дева 
Акушер

Плюсове: скромен, перфекционист, практичен, интелигентен, с аналитично мислене. 
Минуси: твърде консервативен, перфекционизмът се явява пречка, когато трябва да се вземат светкавични решения. 
Като специалист: Като акушер и педиатър Девата би била извънредно полезна за човечеството. Тя единствена би могла да вкара в правия път разхайтените бъдещи родители, като ги подготви предварително за сериозната работа, която им предстои. Да не забравяме, обаче, че всеизвестната гладолечителка д-р Емилова също е родена под този знак. 
Още опции: пластичен хирург, невролог, ендокринолог. 

Везни 
Невролог

Плюсове: дипломатичен, общителен, идеалист. 
Минуси: колеблив, уязвим, поддава се на чужди влияния. 
Като специалист: Неврологичните заболявания са сложни и изискват внимателен и деликатен подход – работа тъкмо като за Везните. Ще се налага професионално да се консултират с ред други специалисти, например психиатри, ако се опитват да разнищят проблем с централната нервна система, което пък донякъде ги освобождава от необходимостта да вземат сами решения и им позволява да добият по-голяма увереност. Везните не обичат да работят под стрес. 
Още опции: радиолог, дерматолог, онкохирург. 

Скорпион
Патолог

Плюсове: целеустремен, емоционален, силен, магнетичен, страстен. 
Минуси: ревнив, маниакален, обсебващ. 
Като специалист: Вие какво си помислихте? Естествено, че Скорпионът ще е перфектен патолог. Пациентите няма да го вбесяват, няма да има повод да им отмъщава, а дори и да му се поиска – едва ли ще страдат много от това. Скорпионът обича да разгадава мистерии, а мистериите на смъртта са му най-близки до натюрела. Това не е стереотипно предположение, а заключение от анкета на сайта The Student Doctor Network.
Още опции: невролог, хирург ортопед, в интензивно отделение. 

Стрелец
Офталмолог

Плюсове: оптимист, откровен, свободолюбив, директен, философ. 
Минуси: небрежен, неспокоен, нетактичен. 
Като специалист: Стрелецът е индивидуалист със силна воля и без задръжки да кривне от правия път. Не се бои да преследва това, което си е наумил, дори с цената на едно-две нарушени правила. На пръв поглед изглежда, че му липсва емпатия, но това не е така. Стрелецът просто смята, че истината е много по-важна от съчувствието. Офталмологията му осигурява известна свобода, отделно работата му допада и защото е в относително уединение. 
Още опции: патолог, психиатър, гериатър. 

Козирог
Инфекционист 

Плюсове: практичен, амбициозен, дисциплиниран, търпелив, с чувство за хумор. 
Минуси: песимист, отмъстителен, стиснат. 
Като специалист: Козирогът има много възможности, но едно предопределение – да стане доктор Хаус. Тъй като е задълбочен, изключително логичен и тайно смахнат , той умее да прави връзки между нещата, за които повечето хора не биха се сетили. Не се бои от работа и е в състояние да прекара часове в проучване на даден проблем. Привързаността му към реда и правилата би била много на място в работата на инфекционист. 
Още опции: педиатър, пулмолог, хирург ортопед.  

Водолей 
Педиатър

Плюсове: приветлив, дружелюбен, почтен, лоялен, обективен, независим, интелигентен.
Минуси: упорит, непредсказуем, студен, жесток. 
Като специалист: Водолеите са динамични натури, хора, които приемат присърце проблемите на другите, но без да изпадат в сантименталности. Те можат да се абстрахират от конкретния случай и да видят голямата картина. Като педиатри ще намират лесно общ език с децата и ще успяват да овладеят лудостите на неопитните родители. Водолеят Доц. Мангъров е шеф на Първо детско отделение в Инфекциозната болница в София.
Още опции: невролог, офталмолог, травматолог. 

Риби
Семеен лекар

Плюсове: с богато въображение, съчувстващ, безкористен, интуитивен, идеалист. 
Минуси: потаен, със слаба воля, бяга от действителността. 
Като специалист: характерът на Рибите ги прави добри семейни лекари – те са чувствителни и загрижени. Силната им интуиция помага да се ориентират правилно както в диагнозите, така и в човешките истории и проблеми на хората, които идват при тях за помощ. Рибите не са от безразличните специалисти в бели престилки, в тях пациентите наистина откриват съчувствие и утеха. 
Още опции: хирург травматолог, специалист по анестезиология и реанимация. 

Коментари

Задължително поле