Какви родители са зодиите?

Овен

С подигравки към прогрес

Мото: Спорт, алианс, плуване – децата да са заети, за да не мислят за глупости.

Плюсове: Експедитивен, действен, вдъхновяващ родител. Измисля игри, празници, интересни занимания. Посвещава се с цялото си сърце на обгрижването на децата. Някак успява да разтегли времето и доходите си, така че за децата винаги да има и от двете.

Минуси: Прекалява със себеотрицателността, а разочарованието от липсата на време и личен живот си го изкарва на детето. Оръжията му са безспирни подигравки и злостни забележки. Овните са едни от най-тираничните и несправедливи майки и бащи.

Телец

Диктатор-надзирател

Мото: Детето да е нахранено и пред очите на родителите.

Плюсове: Телецът е решен да даде на рожбите си всички шансове в живота. Държи на дисциплината и образованието, но в същото време е гальовен и не пести ласките.

Минуси: Ако можеха, жените биха кърмили рожбите си като Крали Марко - до 9-ата година. Телецът е склонен да угажда на децата си и се разстройва, ако те се окажат разсипници. Не бива да се държи като диктатор-надзирател. Ако е взел важно решение, по-добре да обясни на детето причините, за да не се получава разрив.

Близнаци

Пораснал Питър Пан

Мото: Общувай с децата, говори им... на три различни езика.

Плюсове: Чувствителни, забавни, разбиращи родители, които постоянно заливат децата с информация и нови идеи. Понякога са по-наясно с новите тенденции от децата си. Бащата Близнак е един пораснал Питър Пан.

Минуси: Ако детето не разбере веднага възхитителните идеи, с които родителят го запознава, той може да се изнерви. Дразни го и безкрайното детско дърдорене, особено, ако се налага да прекарва дълги часове вкъщи. Родителят Близнак променя рязко настроението си, а това силно притеснява децата.

Рак

Изпий си поне чайчето!

Мото: Да отглеждаш дете е най-отговорното нещо.

Плюсове: Раците са превъзходни родители. Това е знакът на майчинството. За тях съхраняването на семейното ядро е свещена мисия. Защитават яростно децата си.

Минуси: Видите ли майка, която тича подир пращящо от здраве хлапе и го умолява сърцераздирателно: „Изпий си ПОНЕ чайчето!“, тя със сигурност е Рак. Раците прекаляват с дундуркането. Не допускат самостоятелни стъпки. Трудно е да се откъснеш от сферата на влияние на такъв родител. Реагират емоционално и под влияние на гнева може да опердашат здравата палавника.

Лъв

Методични шамари

Мото: Напомпай им самочувствието, дръж се с тях като с принцове и принцеси.

Плюсове: Зодиакалният знак на Лъва символизира бащинството. Подхождат към родителството с много ентусиазъм, готови са да дадат луди пари за образованието на децата. Чрез тях осъществяват и своите амбиции. Подтикват ги да развиват талантите си и да се изявяват. Като цяло се опитват да бъдат честни и директни с децата си.

Минуси: Широкият размах и големите очаквания на родителя Лъв може да смачкат по-свитото и скромно дете. Раздава методични шамари и само в крайни случаи.

Дева

Амбиция, ред и дисциплина

Мото: Пунктуалност, дисциплина и достатъчен запас от антибактериални мокри кърпички.

Плюсове: Много любещи родители, но малко резервирани в проявата на чувствата. Учат децата си на дълг, почтеност и отговорност, но не винаги им се удава да ги възпитат в желаната от тях подреденост и точност.

Минуси: Те са от онези свръхамбициозни родители, които държат децата им да четат и пишат още на 3 г. Единственият начин една нормална Дева с две разхвърляни деца да не полудее, е да ги научи да помагат в домакинството. Девата не вярва в боя като възпитателно средство.

Везни

Питай баща си

Мото: Само най-доброто за момичето/момчето на мама и татко.

Плюсове: Везните са уравновесени, възпитават добре децата си и не се опитват да им се наложат на всяка цена. С такъв разбиращ родител и без натиска на прекомерната амбиция децата израстват спокойни и ведри. Везните отрано успяват да научат децата си как да се обличат елегантно и как да се държат във всевъзможни социални ситуации.

Минуси: В пубертета децата често се дразнят от нерешителността на родителя Везна. Редовното "Питай баща си/майка си" им дава картбланш да манипулират и двамата.

Скорпион

Нулева толерантност

Мото: "Повелителят на мухите" е наръчник за отглеждане на деца. Показва на какво са способни малките нехранимайковци.

Плюсове: Строг и взискателен възпитател, който знае как да възнагради старанието. Скорпионът винаги ще подкрепя и защитава детето си. Интуитивно знае какво му е нужно. Но се вбесява, ако то си пилее времето и способностите. Майките Скорпиони балансират без проблем с работа, семейство и домакинство.

Минуси: Не е толерантен и не проявява разбиране, когато отрочето му се окаже различно по характер и емоционалност. Не само, че бие, но и наказва жестоко.

Стрелец

Извинявай, но ще те плесна

Мото: Давам им свобода и въздух - нека тичат, докато им стига дъхът.

Плюсове: Стрелците са сериозни и самоотвержени родители. Вродените им жизнерадост, игривост и оптимизъм превръщат живота на детето във всекидневен лунапарк. Справедливостта им е важна за подрастващите.

Минуси: Целият този ентусиазъм и склонността на Стрелеца да постоянно да влиза в приключения може да се окаже прекалено голям натиск за едно спокойно дете. Колкото до боя – използва се в краен случай и с уважение. Например: "Извинявай, но съм длъжна да те плесна, за да запомниш, че така не бива."

Козирог

Суров и строг

Мото: Децата трябва да ги виждаш, но не и да ги чуваш.

Плюсове: Козирогът обича силно рожбите си, но чудесно го прикрива. Доказателството е в това, че макар и да е стиснат, не пести пари, за да зарадва децата.

Минуси: Майките Козирози може да се изкушат да се върнат на работа съвсем скоро след раждането. Бащите често падат в капана на отчуждението. Изглеждат безчувствени и сякаш идея си нямат какви нужди има детето им. Още по-зле - сякаш въобще не ги интересува. Не се свенят да манипулират детето, нито да му се налагат със сила. Ако се стигне до шамари, боят ще е жесток.

Водолей

Свобода, равенство, братство

Мото: Детето ми е индиго, сигурен съм.

Плюсове: Безкрайно търпеливи са. Страхотни разказвачи на истории. Възпитанието на родителя Водолей може да се стори неконвенционално на повечето хора. Те приемат децата за равностойни на възрастните. Изслушват ги внимателно, вземат предвид мнението им и не се опитват да ги будалкат с разни щъркели и ангели небесни.

Минуси: Могат да бъдат твърде сурови и несправедливи в опита си да вкарат детето насилствено в света на възрастните, без да вземат предвид, че малките хора гледат на нещата с други очи. Боят е крайна мярка.

Риби

Лесен за манипулиране

Мото: Деца, усетете единството на вселената.

Плюсове: Чудесни родители - меки, чувствителни, разбиращи. Малко им куца дисциплината, но пък аз сметка на това нямат проблеми с това да проникнат в света на детето - всъщност те никога не са го напускали. Няма нещо, което не биха направили, за да подкрепят чедото си.

Минуси: Самотните родители Риби имат склонност да впримчат децата си, като заживеят чрез техния живот. Интелигентните и хитри деца успяват да въртят на пръста си родителя Риба, който буквално се превръща в тяхна изтривалка. Бой ли? Какво?

Коментари

Задължително поле